Ingrediënten voor het bananenbrood
3 geschilde bananen
Houd je van dadels? Neem dan 50 gram ontpitte dadels, erg lekker :)
3 eitjes
ong. 100 gram amandelmeel (naar eigen smaak)
ong. 50 gram havermout (naar eigen smaak)
1,5 theelepel met bakpoeder
1 handje ongebrande noten
Zout (naar eigen smaak)
Bereidingswijze
- Zorg dat je oven voorverwarmd is op 175 graden
- Meng de bananen en evt. dadels met je keukenmachine of mixer.
- Klop in een andere kom de drie eitjes tot een luchtige eenheid en voeg een beetje zout toe. Meng dit geheel met de bananen en dadels.
- Zorg dat je de havermout verpulverd tot meel en voeg deze samen met het amandelmeel en de bakpoeder aan het beslag toe.
- De noten dien je te crushen (dit kan met een hamertje) en roer ze door het beslag
- Roer alles tot een geheel en giet het in een cakevorm.
- Zet je bananenbrood in de oven en bak het ongeveer 45 tot 50 minuten.
- Laat je brood afkoelen en geniet dan van je heerlijke nieuwe brood.
Terug naar overzicht