Bananenbrood

Bananenbrood 

Bananenbrood is helemaal hot en happening en dit is niet raar, want oh.. wat is het lekker. Bekijk hier snel het recept voor bananenbrood en hoe je dit heerlijk kunt bereiden.

Ingrediënten voor het bananenbrood

3 geschilde bananen
Houd je van dadels? Neem dan 50 gram ontpitte dadels, erg lekker :)
3 eitjes
ong. 100 gram amandelmeel (naar eigen smaak)
ong. 50 gram havermout (naar eigen smaak)
1,5 theelepel met bakpoeder
1 handje ongebrande noten
Zout (naar eigen smaak)

Bereidingswijze

  • Zorg dat je oven voorverwarmd is op 175 graden
  • Meng de bananen en evt. dadels met je keukenmachine of mixer. 
  • Klop in een andere kom de drie eitjes tot een luchtige eenheid en voeg een beetje zout toe. Meng dit geheel met de bananen en dadels. 
  • Zorg dat je de havermout verpulverd tot meel en voeg deze samen met het amandelmeel en de bakpoeder aan het beslag toe. 
  • De noten dien je te crushen (dit kan met een hamertje) en roer ze door het beslag
  • Roer alles tot een geheel en giet het in een cakevorm. 
  • Zet je bananenbrood in de oven en bak het ongeveer 45 tot 50 minuten. 
  • Laat je brood afkoelen en geniet dan van je heerlijke nieuwe brood. 
     
Terug naar overzicht