Bananenbrood

Ingrediënten voor het bananenbrood

3 geschilde bananen
Houd je van dadels? Neem dan 50 gram ontpitte dadels, erg lekker :)
3 eitjes
ong. 100 gram amandelmeel (naar eigen smaak)
ong. 50 gram havermout (naar eigen smaak)
1,5 theelepel met bakpoeder
1 handje ongebrande noten
Zout (naar eigen smaak)

Bereidingswijze

  • Zorg dat je oven voorverwarmd is op 175 graden
  • Meng de bananen en evt. dadels met je keukenmachine of mixer. 
  • Klop in een andere kom de drie eitjes tot een luchtige eenheid en voeg een beetje zout toe. Meng dit geheel met de bananen en dadels. 
  • Zorg dat je de havermout verpulverd tot meel en voeg deze samen met het amandelmeel en de bakpoeder aan het beslag toe. 
  • De noten dien je te crushen (dit kan met een hamertje) en roer ze door het beslag
  • Roer alles tot een geheel en giet het in een cakevorm. 
  • Zet je bananenbrood in de oven en bak het ongeveer 45 tot 50 minuten. 
  • Laat je brood afkoelen en geniet dan van je heerlijke nieuwe brood. 
     
Terug naar overzicht