Verleng de levensduur van je kleding

Tip 1: Afwisselen
Wissel dagelijks of om de dag je kleding af. Dit zorgt zorgt ervoor dat je je kleding minder vaak hoeft te wassen en slijt je kleding minder snel. 

Tip 2: Wassen
Zorg dat je je kleding alleen wast wanneer het nodig is. Je hoeft namelijk je items niet na één dag dragen al in de was te doen. Ondergoed is uiteraard een uitzondering.

Tip 3: Wasprogramma
Was je kleding alleen op het juiste wasprogramma met de juiste temperatuur en met niet te veel wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je kleding niet krimpt of verslijt. 

Tip 4: Jeans wassen
Was je jeans binnenstebuiten. Dit zorgt ervoor dat je jeans niet snel vaal wordt. 

Tip 5: Uithangen
Hang je kleding na een dag dragen op een hangertje aan de kast of over een stoel. Zo kan je kleding luchten en gaan geurtjes verloren. Op deze manier hoef je je items niet vaak meer te wassen, tenzij je een vlek in je kleding hebt.

Tip 6: Opvouwen
Zorg dat je al je truien opvouwt in plaats van ze op een hangertje te hangen. Hierdoor houd je de vorm van de trui mooier en krijgt je er geen gekke vouwen in van de hanger. 

Tip 7: Opbergen 
Berg je kleding op die je op het moment niet zult dragen. Als het zomer is zul je niet of niet vaak truien dragen en in de winter zul je geen shortjes of zomerjurkjes dragen. Om je kleding niet te laten verstoffen en om meer plaats in je kast te creëren is het een goede optie om deze items op te bergen in bijvoorbeeld dozen. Dit behoud ook de kwaliteit van je kleding. 

Tip 8:  Schoenendozen
Bewaar de schoenendozen die je hebt. Zo kun je je schoenen netjes opbergen, zodat ze langer mee gaan. Ook kun je hierin riemen, tassen en andere accessoires in opbergen. 

Tip 9: Schoenen
Onderhoud je schoenen met schoenenspray en andere poetsmiddelen. 

Tip 10: Deodorant en parfum 
Spuit geen deodorant of parfum op je kleding, dit kan lelijke vlekken achterlaten.

Tip 11: Zonlicht
Hang je kleding uit het zonlicht, dit voorkomt verkleuringen.

Terug naar overzicht