3 redenen waarom je een dakkapel moet laten plaatsen

Heb jij op de eerste of tweede etage van je woning wat ruimte te kort of is het erg donker op deze etages, dan is het tijd om je eens te verdiepen in een dakkapel! Investeren in je woning is sowieso vaak een goed idee, omdat je bij verkoop hier toch weer een graantje van meepikt. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat je nog langer in hetzelfde huis kunt blijven wonen, omdat je voor meer ruimte in je interieur zorgt. Zo kan die ene zolderkamer die je nu slechts gebruikt als opbergzolder straks ook gebruikt worden als extra slaapkamer. We geven je graag drie redenen om een dakkapel aan te schaffen.

Meer ruimte en licht

Zoals we in de introductie al kort benoemd hebben, zorg je er met een dakkapel voor dat je extra ruimte en licht krijgt in een kamer. Zo kun je namelijk een schuin dak gedeeltelijk ‘breken’, waardoor je bijvoorbeeld een bureau bij de dakkapel kunt plaatsen. Je krijgt er letterlijk meer bruikbare woonoppervlakte voor terug. Daarnaast voeg je direct een of meerdere ramen toe, waardoor er veel meer lichtinval mogelijk is. Een kunststof dakkapel gaat ontzettend lang mee en is makkelijk in onderhoud, waardoor het een uitstekende optie is.

Verhoog de verkoopwaarde

Als je twijfelt om binnen een paar jaar je woning te verkopen, dan is het investeren in een dakkapel een goed idee. Voornamelijk als je een aantal donkere ruimtes hebt, kan een dakkapel een wereld van verschil maken op de verkoopfoto’s. Zo wordt jouw stoffige en donkere zolder ineens een lichte en luchtige extra slaapkamer. Kopers zien ineens veel meer potentie in jouw woning, waardoor de waarde ook direct meestijgt. Daarnaast, doordat er dus meer bruikbare woonoppervlakte gecreëerd wordt, maak je jouw huis figuurlijk iets groter. Dit levert natuurlijk ook weer wat meer op. Je kunt een dakkapel offerte aanvragen om erachter te komen wat je opties zijn en hoeveel deze investering precies gaat kosten.

Minder lastig dan je denkt

Bij het laten plaatsen van een dakkapel denken veel mensen in problemen. Ze denken namelijk dat hier standaard een vergunning voor aangevraagd moet worden of dat het ontzettend duur is. Beide zijn niet waar. Voor sommige situaties heb je helemaal geen vergunning nodig, bijvoorbeeld als deze aan bepaalde afmetingen voldoet of aan de achterkant van de woning geplaatst wordt. De kosten vallen tegenwoordig ook best wel mee, want vanaf vijfendertighonderd euro kun je er al eentje laten plaatsen. Verdiep je er eens in, want wie weet wat het voor jou woning kan betekenen!

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?