5x hoe je jouw relatie leuk houdt in coronatijd

We hebben alweer een lange tijd te maken met de maatregelen rondom het coronavirus. Met de wintermaanden voor de deur zullen we hier de komende tijd dan ook weer rekening mee moeten houden. Waar je het in de eerste instantie misschien wel fijn vond om veel thuis te zijn met je partner vanwege de coronamaatregelen, is het goed mogelijk dat je daar nu anders over denkt. Als jullie beide veel thuis zijn, kan dit namelijk ook zorgen voor meer irritaties naar elkaar. Maar hoe kun je jouw relatie echt leuk houden in deze coronatijd? Lees snel verder, in dit artikel geven wij 5 tips! 

Doe je eigen ding

Zijn jullie vanwege de maatregelen rondom het coronavirus allebei aan het thuiswerken? Dan kunnen jullie natuurlijk niet om elkaar heen. Echter kan het verstandig zijn om gewoon je eigen ding te blijven doen. Dat jullie nu allebei thuiswerken betekent niet dat jullie nu alles samen moeten doen. Probeer werk en privé wat gescheiden te houden. Het kan zelfs een idee zijn om ieder in een aparte ruimte te laten werken, om zo niet continu op elkaars lip te zitten. Blijf je eigen ding doen, je zou tenslotte normaal gesproken ook niet zo veel met elkaar zijn doordeweeks als je normaliter allebei naar kantoor gaat. Zorg er ook voor dat je nog genoeg tijd voor jezelf neemt. Nu je veel thuis bent samen zal je automatisch al veel samen ondernemen, maar het kan ook fijn zijn om zelf even lekker tot rust te komen af en toe. Zet je favoriete serie aan, lees een goed boek of maak een fijne wandeling: tijd voor jezelf nemen is belangrijk!

Probeer creatief te zijn 

Nu jullie allebei veel tijd thuis doorbrengen, betekent dat niet dat jullie de date nights hoeven te skippen. Juist dat houdt de relatie tenslotte leuk. Wel vergt het op dit moment wat meer creativiteit, aangezien de maatregelen rondom het coronavirus ervoor kunnen zorgen dat niet alles mogelijk is. Wat dachten jullie van samen de keuken in duiken om een romantisch diner voor te bereiden, avonden samen heerlijk film kijken of samen spelletjes doen onder het genot van een borrel? Er zijn genoeg mogelijkheden, zolang jullie er beide maar voor openstaan om de date nights erin te houden. 

Accepteer de irritaties

Als jullie allebei veel thuis zijn, is de kans groot dat dit zo nu en dan irritaties oplevert. Dat hoort er nu eenmaal bij en probeer dit dus ook te accepteren. Jij zal je af en toe aan je partner ergeren, maar dit kan natuurlijk ook andersom het geval zijn. Leer hiermee om te gaan, want dit hoort erbij als jullie bijna 24/7 thuis zijn.

Blijf goed communiceren

Een hele belangrijke tip om je relatie leuk te houden in coronatijd, is om te blijven communiceren. Zoals ze zeggen: communicatie is key. Jullie zijn veel samen en dit kan soms voor misverstanden of ruzies zorgen. Belangrijk hierbij is om altijd aan te geven waar je mee zit, zodat jullie het door te blijven praten goed kunnen oplossen. Houd rekening met elkaars wensen en geef elkaar genoeg ruimte. En praat erover met elkaar in plaats van het voor je te houden, want daar kom je niet veel verder mee.

Experimenteer in de slaapkamer

Nu jullie veel op elkaars lip zitten, kan het zo zijn dat de relatie wat minder spannend wordt. Echter kun je daar uiteraard wel iets aan doen. Er zijn verschillende manieren om jouw relatie spannender te maken. Een manier die je hiervoor zeker kunt onthouden, is om te experimenteren in de slaapkamer. Door te experimenteren houd je jullie seksleven goed en dit is bevorderlijk voor de status van de relatie. Bij experimenteren zou je kunnen denken aan het variëren in standjes of het afwisselen van verschillende plekken om te vrijen. Als jullie ervoor openstaan, zouden jullie ook kunnen nadenken over het gebruiken van sextoys. Er zijn zowel sextoys voor vrouwen als voor mannen, dus hier zijn genoeg mogelijkheden voor. Het gebruiken van sextoys kan spannend en opwindend zijn en het is hierdoor dus zeker mogelijk dat jullie relatie spannender en leuker wordt. Praat met elkaar over jullie wensen in de slaapkamer, zodat jullie goed van elkaar weten wat de ander fijn vindt. 

Het is dus zeker mogelijk om je relatie leuk te houden in coronatijd. Het is dan wel een hele andere situatie als dat je gewend bent, maar jullie moeten er samen het beste van zien te maken!

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?