Dit overheerlijk snoepgoed is nog helemaal niet zo slecht voor je als je denkt!

Wij vrouwen kunnen hier gewoon niet van af blijven en we lijken er nog vaker naar te grijpen wanneer we last hebben van onze hormonen tijdens die vervelende dagen van de maand. Steun of troost vinden we in, jazeker, een reep chocola. Wat nou als wij je vertellen dat chocola gezond is?

Wie zegt dat chocola slecht voor je is?!

We noemen chocola ook wel vaker een 'guilty pleasure': een snack die je eigenlijk niet zou moeten eten, maar toch eet om jezelf een klein pleziertje te doen. Maar uit meerdere onderzoeken is gebleken dat chocola eigenlijk helemaal niet zo slecht voor je is. Laat de guilty maar gewoon weg dus. We hebben het hier dan wel over de pure chocolade variant:

1. Chocola maakt gelukkig met phenylalanine

Cacao bevat veel van dit stofje. Dit stofje verandert in jouw lichaam in dopamine, en dopamine zorgt voor jouw geluksgevoel. Daarnaast kan jij door dopamine doordachte beslissingen maken en wordt je seks lust verhoogt. 

2.  Chocola is gezond voor je hart- en vaatstelsel

Sommige stofjes in pure chocolade maken de slagaderen flexibeler. Aderverkalking zal minder snel optreden doordat witte bloedcellen minder snel aan de wanden van de bloedvaten blijven hangen. Het zo af en toe eten van chocola is gezond!

3. Chocola zit stiekem vol met vitamines

En dit vertellen ze ons dan niet he! Chocola zit vol met vitamines en mineralen. Er gaan er een hele boel verloren tijdens de verwerking van het bruine goedje maar gelukkig blijven er ook een aantal over. Deze helpen o.a. jouw weerstand te verhogen, geeft je energie, is goed voor je huid je gezichtsvermogen en nog veel meer! Vooral pure chocola is gezond omdat deze de meeste cacaodelen bevat.

4. Chocola helpt bij afvallen

Nou ligt het er natuurlijk wel aan in welke mate jij chocola eet. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer jij 20 minuten voor het eten een blokje pure chocola op je tong laat smelten je hersenen hormonen vrijgeven die voor een verzadigd gevoel zorgen. Je eetlust wordt verminderd en je zult minder eten.

Pure chocolade is gezond: met mate

Nou moet je de stelling pure chocola is gezond niet TE letterlijk nemen natuurlijk. Wanneer je chocolade met mate eet krijg jij de gezonde stoffen binnen die een positieve werking hebben op je lichaam. Maar vergeet ook niet dat er vetten in chocola zit. Wanneer jij te veel chocola eet krijg je ook te veel vetten binnen waardoor dit weer een negatief effect kan hebben. 

Geniet van je chocola, maar met mate ;).

Terug naar Food
Uw advertentie hier?