Couscous salade met rode biet

Doe eens gek en maak wat anders dan alweer een ijsbergsalade met tomaat, komkommer en honing-mosterd dressing. Deze rode bieten salade is overheerlijk voor erbij of als lunch! Je hebt de salade slechts in enkele stappen gemaakt!

Ingrediënten couscous salade

100 gram couscous (het liefst volkoren) 
2 of 3 rauwe rode bieten
4 eetlepels amandelen
50 gram feta kaas 
Een hand met sla
1 sinaasappel
Peper en zout voor het op smaak brengen

Ingrediënten dressing

1 sinaasappel
Ongeveer een halve theelepel 'Ras El Hanout' kruiden
Honing naar eigen smaak
Een scheutje honing

Bereidingswijze

  • Zorg eerst dat je de dressing klaar maakt. 
  • Knijp het sap van de sinaasappel uit en meng alle ingrediënten door elkaar. 
  • Haal de schil van de bieten en snijd ze in mooie dunne plakjes. Dit kun je ook gemakkelijk doen met een kaasschaaf. 
  • Kook de volkoren couscous (volgens de verpakking van je product) 
  • Rasp de sinaasappel en voeg deze met wat peper en zout toe aan de couscous. 
  • Hak de amandelen door elkaar en schep alles door elkaar. 
  • Verdeel de bietjes over de borden, leg de sla erop, schep de couscous erop en bestrooi het geheel met de feta kaas. 
  • Besprenkel als laatste de salade met de lekkere dressing. 
Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?