7 X goedkope vliegtickets tips

Vliegtickets zijn nou eenmaal niet het goedkoopste ding wat je moet aanschaffen om naar een paradijsje te vliegen. Het is echt een hele kunst om op zoek te gaan naar goedkope tickets, maar wie doet dit niet? Hoe voordeliger het ticket, hoe meer geld jij overhoudt voor lekker eten en cocktails daar.

Gebruik deze 7 belangrijkste tips om de goedkoopste vliegtickets te boeken:

1. Vliegtickets online zoeken via verschillende tools

Er is geen een vliegticket zoekmachine die altijd de goedkoopste tickets laat zien. Je zult dus echt via meerdere tools opzoek moeten gaan en de prijzen vergelijken. Een handige tool die hier voor gebruikt kan worden is Google Flights. Op een wereldkaart krijg jij de prijzen van de tickets en links naar de aanbieder te zien. Ook handig is dat je niet perse een bestemming in gedachte hoeft te hebben. Je kan ook een selectie maken aan de hand van je interesses in cultuur, strand of eten. Andere tools die je ook vooral eens moet doorzoeken zijn Momondo, Kiwi en Skyscanner.

2. Stel een prijsalarm in

De prijzen van vliegtickets veranderen continu en dit zal je ongetwijfeld wel eens hebben gemerkt. Door het instellen van een prijsalarm bij onder andere Google Flights of Skyscanner krijg jij automatisch een mail wanneer de prijs is gedaald. Dit is vooral handig wanneer jij op een specifieke datum wilt vliegen en natuurlijk de goedkoopste vliegtickets wilt boeken.

3. Maak gebruik van je tussenstop

Meeste zien een tussenstop als iets vervelends, je wilt het liefst zo snel mogelijk naar je bestemming toe. Maar zie deze tussenstop eens als iets moois.. Je kan een extra bestemming aan je reis toevoegen. Bij lange vliegreizen kun je vaak voor een goedkoper bedrag een vliegreis met tussenstop boeken. Probeer deze tussenstop met een paar dagen te verlengen en je hebt voor de prijs van een vliegticket een extra bestemming. Deze soort tickets zijn gemakkelijk te vinden onder de 'multi-stad' zoekfunctie van Skyscanner.

4. Gebruik de hulp app voor vliegtickets online: Hopper

Deze app helpt jou bij je zoektocht naar de goedkoopste tickets. Stel in waar je naartoe wilt gaan en rond welke datum. De app stuurt jou notificaties wanneer hij denkt (aan de hand van verzamelde data over de jaren heen) dat de beste deal beschikbaar is en deze waarschijnlijk niet lager gaat worden. Een handig hulpmiddel om de goedkoopste vliegtickets te boeken!

5. Een vrije dinsdagmiddag voor de voordeligste prijzen

Luchtvaartmaatschappijen plaatsen hun last minute aanbiedingen vaak aan het begin van de week op maandag. Er is een scherpe concurrentie tussen de aanbieder waardoor de concurrentie hier weer snel op wilt inspelen. Dinsdagmiddag rond 3 uur is een gemiddelde tijd wanneer vliegtickets het goedkoopste kunnen zijn. Houd dus vooral rond dit tijdstip de prijzen in de gaten!

6. Incognito op zoek naar tickets

Wanneer je op het internet gaat zoeken bestaat er zoiets als cookies. Dit handig stukje software slaat jouw zoekgeschiedenis op waardoor sites precies kunnen zien waar jij naar opzoek bent geweest. Boekingssites maken hier maar al te graag gebruik van. Zien ze jouw regelmatig zoeken naar vluchten richting Rome, dan zullen deze prijzen ongetwijfeld na ieder bezoek hoger worden. Zoek dus vooral vliegtickets online in een incognito venster of verwijder je geschiedenis na het zoeken.

7. Fouten maken is menselijk: een budget Error Fare ticket

Fouten maken is nou eenmaal menselijk, en zo maken vliegmaatschappijen ook wel eens fouten bij het prijzen van hun vliegtickets. Wie wil hier nou geen gebruik van maken?! Voor erg weinig geld kan jij misschien wel de andere kant van de wereld bezoeken. En bestaan speciale websites (Secretflying, Flynous, Vakantiepiraten) die zich bezig houden met het zoeken naar deze Error Fare tickets. Wil jij op de hoogte blijven van deze foutjes? Meld je dan vooral aan voor een van hun nieuwsbrieven en/of alarmen.

Gebruik deze tips bij je zoektocht naar een voordelig vliegticket. Gelukt? Dan wensen wij jou een geweldige vakantie toe!

Terug naar Travel
Uw advertentie hier?