Wie zou nou niet zo goedkoop mogelijk de wereld rond willen reizen? Maar hoe doe je dat wanneer je nog aan het studeren bent (of net klaar bent) en je dus vrij weinig spaargeld bij elkaar hebt kunnen verzamelen? Soms lijkt een wereldreis maken onmogelijk. Een vliegtickets is al onwijs duur, laat staan als je er het liefst een stuk of 10 wilt kopen. Toch is een manier waarop jij zo goedkoop mogelijk de wereld kan zien. Laten we beginnen bij het begin..

Choose your destination

Er zullen waarschijnlijk meerdere organisaties zijn die een pakket goedkope wereldreis aanbieden voor een bizarre hoeveelheid geld. Hier heb je zelf dan geen omkijken meer aan, maar goedkoop is het niet. Wat je het best kunt doen is eerst nagaan waar je allemaal naartoe wilt. Pin de plekken vast op een wereldkaart en maak tussen deze bestemmingen een (logische) route. Vervolgens laat je het internet je helpen. Ga opzoek naar vliegtickets tussen deze bestemmingen. Hier kan je het best een prijzenvergelijker voor gebruiken die jou alle mogelijke (en goedkoopste) opties laat zien.

Meer bestemmingen voor minder?!

Blijken de tickets nou toch tegen de wat duurdere kant? Kijk dan of er mogelijke omwegen zijn die je zou kunnen nemen. Meestal is het direct naar de bestemming vliegen duurder dan wanneer je via verschillende bestemmingen vliegt (en daar natuurlijk ook een tussenstop van maakt). Meer bestemmingen voor minder geld.. Zo ben je al super goedkoop van Bali naar Cairns in Australië. Vergeleken met vertrek vanuit Nederland kan dit zeker € 1.000,- schelen! Dit geldt natuurlijk ook voor de weg van Nederland (of Duitsland, vaker goedkoper) naar Indonesië. Vink jij de optie meerdere bestemmingen aan dan zoekt het internet voor jou naar mogelijke tussen bestemmingen die je reis alleen nog maar leuker maken. Hierbij kan je ook kiezen voor een open-jaw ticket. Dit betekent dat je niet vertrekt van hetzelfde vliegveld als waar je aangekomen bent. Je zult dus ook een stuk over land moeten afleggen. Een goedkope wereldreis boeken is een beetje puzzelwerk maar dan heb je ook wat!

Sparen of werken op bestemmingen

Een wereldreis maken vereist natuurlijk wel een bepaalde hoeveelheid geld. Zorg dat je van tevoren de reis wel een bedrag hebt gespaard waarmee je bepaalde kosten kunt dekken. Zo moet je natuurlijk wel de vluchten kunnen boeken en de visa aanvraag betalen. Met hoeveel geld jij uiteindelijk op zak weg gaat is geheel aan jezelf. Sommige sparen zodat ze zo lang mogelijk weg kunnen blijven en geen enkel ding hoeven te missen.

Wanneer je niet eerst wil wachten totdat je een ruim bedrag op je rekening hebt en je het liefst gewoon wilt vertrekken is er ook nog altijd een andere optie. In plaats van eerst thuis te werken zou je ook nog op locatie zelf kunnen gaan werken. Verschillende platform bieden de mogelijkheid om te werken op een locatie waar je dan vervolgens onderdak en eten voor terug krijgt. Zo zou je ook een werk- en vakantievisum aanvragen voor Australië en Nieuw-Zeeland zodat je het reizen en werken kunt combineren. Hier zien we dan vaker baantjes waar je een maand op het platteland moet werken en vervolgens je rondreis kunt continueren. Een goedkope wereldreis waar je veel van en over de locals leert.

Accommodatie

Je kan ervoor kiezen om je accommodaties ook van te voren te boeken. Maar uit ervaring blijkt dat wanneer je daar ter plekke iets zoekt (en dan vooral in Azië) het ook heel goedkoop kan zijn. Wil je toch iets vooruit boeken voordat je je wereldreis gaat maken, dan zou je kunnen kijken naar hostels op locatie. Maar er zijn ook platformen (zoals Couchsurfing) waar je gratis kunt overnachten bij een inwoner. Zo zijn er nog vele verschillende alternatieven die jij kunt gebruiken voor je overnachting. Er is zelfs een platform waar je op iemands huis en (mogelijk) huisdier kunt passen in ruil voor overnachtingen. Je kan het jezelf dus zo goedkoop mogelijk maken al je wilt!

Visum en inentingen

Geld besparen op je visum of inentingen is helaas niet mogelijk. Deze heb je simpelweg gewoon nodig om het land binnen te komen niet besmet te raken met een gek virus. Misschien worden jouw inenting kosten wel vergoed, dat kan je van tevoren even checken bij je verzekeringsmaatschappij.


 

Terug naar Travel
Uw advertentie hier?