De voordelen van een inloopdouche

De inloopdouche wordt steeds populairder en je ziet deze steeds vaker terug in de badkamer. Begrijpelijk, want met de moderne, luxe uitstraling en de grote hoeveelheid keuzemogelijkheden in afmetingen, past de inloopdouche in iedere badkamer. Naast de vele mogelijkheden in afmetingen en uitstraling, biedt de inloopdouche ook een aantal praktische voordelen zoals gebruiksvriendelijkheid en dat het gemakkelijk in onderhoud is. In dit artikel zijn alle voordelen van een inloopdouche voor je op een rijtje gezet.

Moderne, luxe uitstraling

Een inloopdouche geeft een badkamer een moderne uitstraling. De glazen wand van een traditionele inloopdouche is minimalistisch, maar de wand kan tegenwoordig in allerlei uitvoeringen worden geplaatst. Zo kan de glazenwand de eyecatcher van de badkamer worden. De ultieme moderne uitstraling ontstaat wanneer de inloopdouches één wordt met de rest van de badkamer. Voeg een mooie, grote plant toe en je moderne badkamer is compleet! Het open gevoel van de inloopdouche zorgt ervoor dat de douche niet langer een aparte plek is in de badkamer, maar echt onderdeel wordt van je badkamer.

Makkelijk schoon te houden

Het schoon houden van een traditionele douche met douchecabine en douchegordijn kostte een heleboel tijd en moeite, maar dit is verleden tijd. Een inloopdouche heeft geen deuren en weinig tot geen scharnieren. Hierdoor is het onderhouden van een inloopdouche erg gemakkelijk. Je hoeft namelijk enkel het glas af te doen met een wisser na iedere douchebeurt zodat hier geen kalk en zeepresten op blijven zitten. Dit scheelt je een heleboel poetswerk!

Gebruiksvriendelijk

Een inloopdouche wordt vaak op hetzelfde niveau als de omliggende vloer geplaatst, zonder opstapje of drempel. Hierdoor hoef je niet meer over een rand heen te stappen waar je over kunt struikelen of uitglijden. Dit maakt de inloopdouche ideaal voor ouderen en kinderen. Maar ook voor mensen met een beperking en rolstoelpatiënten is de inloopdouche de perfecte douche. Zo kan iedereen met een veilig gevoel douchen.

Tip: kies voor een inloopdouche met antislip laag voor extra zekerheid tijdens het douchen. Zo wordt de kans op uitglijden nog verder beperkt.

Ruime keuze afmetingen

De afmetingen van een inloopdouche kunnen enorm variëren. Hierdoor is er voor iedere badkamer, of deze nu klein of groot is, wel een inloopdouche te vinden die perfect past. Bovendien creëert een inloopdouche ruimte, waardoor een kleine badkamer een ruimere uitstraling zal krijgen. Toch zijn de mogelijkheden voor een grote badkamer ietwat uitgebreider dan de mogelijkheden voor een kleine badkamer. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een dubbele inloopdouche te plaatsen in een grote badkamer.

Snelle plaatsing

Inloopdouches hebben als extra voordeel dat ze op een zeer snelle manier geplaatst kunnen worden. Doordat, in tegenstelling tot een douchecabine of bad, een inloopdouche op vrijwel iedere plek in de badkamer geplaatst kan worden, kan dit tegen een relatief lage prijs. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de inloopdouche zelf te installeren, waarmee je een hoop geld bespaard.


 


 


 


 

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?