Deze tips verbeteren jouw LinkedIn profiel

Tegenwoordig kun je vrijwel niet om een LinkedIn profiel heen. LinkedIn is dé manier om jezelf aan werkgevers en andere geïnteresseerden te presenteren of om simpelweg te netwerken. Wanneer je de juiste informatie op je LinkedIn profiel zet, ben je makkelijker te vinden door recruiters. Wij laten je zien hoe jij je LinkedIn profiel verbeterd met onze LinkedIn profiel tips.

Voeg een samenvatting toe aan je LinkedIn profiel

Wat veel mensen vaak vergeten of gewoonweg niet doen,  is een samenvatting te schrijven op hun LinkedIn profiel. Een samenvatting wordt vaak door recruiters gelezen en is de eerste kennismaking met jou als persoon. Een samenvatting kan daarom misschien wel de trigger zijn voor recruiters om jou te contacteren. Belangrijk bij het maken van de samenvatting is dat je geen eindeloos verhaal gaat vertellen over je leven, maar in een vorm van een pitch jouw visitekaartje naar de wereld verstuurd. Hou het daarom zo concreet en aantrekkelijk mogelijk en maak gebruik van witregels en puntsgewijze opsommingen.

Houd je LinkedIn profiel up to date

Heb je een nieuwe baan? Of heb je net een cursus afgerond? Het is belangrijk om je LinkedIn profiel up to date te houden, zodat recruiters precies weten hoe jouw profiel er op dat moment uitziet. Het zal je maar gebeuren dat je die ene cursus niet heb vermeld en een werkgever juist op die kennis mensen selecteert. Dat is natuurlijk doodzonde! Daarnaast zien connecties jouw nieuwe updates ook, waardoor ze gaan reageren of liken en je profiel gaan bekijken. Door je LinkedIn profiel te verbeteren zal het aantal bezoekers op je profiel zeker toenemen.

Aanbevelingen geven je LinkedIn profiel een boost

Om de aantrekkelijkheid van je profiel voor recruiters te vergroten, kan je aanbevelingen op je LinkedIn profiel laten plaatsen. Door het lezen van positieve aanbevelingen krijgen recruiters een mooie samenvatting te zien van je werkzaamheden en hebben ze al goed beeld hoe jij op de werkvloer zal zijn. Wanneer je aan iemand vraagt om een aanbeveling te schrijven, is het wel van belang dat zij dit doen voor één specifieke vaardigheid of persoonlijkheidskenmerk. Let goed op dat je ook niet te enthousiast bent en je profiel vol staat met aanbevelingen. Wees authentiek en vraag alleen aanbevelingen die volgens jou relevant lijken voor potentiële werkgevers.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?