Dit is de impact van corrigerend ondergoed op atletische prestaties

Bij steeds meer vrouwen wordt corrigerend ondergoed steeds populairder. Het wordt vaak om verschillende redenen gedragen en er zijn veel verschillende varianten van verkrijgbaar. Zo bestaan er corrigerende hemdjes, onderbroeken, bh’s, suits, enzovoort. De voornaamste reden om corrigerend ondergoed te kopen, is om oneffenheden weg te werken. Hierdoor wordt de vorm van jouw lichaam mooier uit en heb je een perfect strakke basis voor onder jouw kleding. Het wordt ook steeds vaker gedragen tijdens het sporten. Wat niet veel mensen weten, is dat correctie ondergoed ook de atletische prestaties kunnen beïnvloeden. Hoe dat werkt? In deze blog lees je de impact van corrigerend ondergoed op het trainen van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

Impact op krachttraining

Veel sporters die hun algehele prestatie willen verbeteren, focussen zich steeds meer op krachttraining. Zo doe je dagelijks weerstandstrainingen en hef je gewichten om spierkracht op te bouwen. Om deze oefeningen goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je goed ondersteunend en aansluitend ondergoed draagt. Bijvoorbeeld een te strakke corrigerende bh, kan ervoor zorgen dat jouw bewegingen worden beperkt en oefeningen niet correct worden uitgevoerd. De kans op blessures neemt hierdoor toe en de effectiviteit neemt af. Bovendien kan een beperkte doorbloeding spierherstel en -groei remmen. Zorg er daarom voor dat je goed zittend correctie ondergoed van draagt tijdens de krachttraining. Lees je vooraf goed in op de website van bijvoorbeeld Sliponline en controleer welke maat bij jou past.

Impact op snelheid

Ook kan corrigerend ondergoed een negatieve factor zijn bij de training van snelheid. Zo kan een te strakke onderbroek of suit de natuurlijke beweging van het lichaam beïnvloeden. Rennen, springen en andere snelheidsgerelateerde activiteiten worden een stuk lastiger om uit te voeren. Bovendien kan shapewear oververhitting veroorzaken, wat kan leiden tot uitdroging en verminderde energieniveaus. Dit kan het uitdagender maken om snelheid en uithoudingsvermogen vast te houden tijdens trainingen en wedstrijden. Het kan zelfs nog erger zijn dan dat. Zo kun je bij uitdroging bijvoorbeeld flauwvallen op de loopband, waardoor je misschien gevaarlijk ten valt komt. Probeer je bovendien met krap zittend correctie ondergoed maar eens voor lange tijd te focussen op de training. Dat maakt het lastiger om de training tot een goed einde te brengen.

Ook leuk om te lezen: De toekomst van ondergoed.

Impact op duurtraining

Wil je als sporter jouw algehele conditie en prestaties verbeteren? Grote kans dat je je dan bezighoudt met duurtraining. Dit omvat activiteiten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen, die speciaal zijn bedacht om het vermogen van jouw lichaam voor langere periode te vergroten. Ook hierbij is het belangrijk om de juiste maat corrigerend ondergoed te dragen. Bij duurtraining wordt beroep gedaan op zo veel mogelijk spiergroepen. Het is bij deze training helemaal belangrijk om goed zitten corrigerend ondergoed te dragen. Denk aan bh’s, onderbroeken, fitjes, noem het maar op. Te strakke shapewear is snel van invloed op de ademhaling, wat je juist nodig hebt bij duurtraining. Te strak ondergoed zorgt voor een laag zuurstofgehalte en vermindert het uithoudingsvermogen. Dat zou zonde zijn van alle inspanning, toch?

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?