Verleng de levensduur van je kleding

Sommige kledingitems gaan iets langer mee dan anderen. Maar toch blijft het altijd zonde wanneer er een gaatje of vlek in je favoriete kledingitem komt. Om ervoor te zorgen dat jouw kledingstukken zo lang mogelijk mee gaan hebben wij 11 tips hoe jij je kleding zo goed mogelijk kunt verzorgen. 

Gebruik deze 11 tips!

Wanneer je nieuwe kleding koopt, wil je graag dat je nieuwe items ook daadwerkelijk lang mee gaan en mooi blijven. Dit heeft uiteraard te maken met de kwaliteit van je items, maar ook de manier waarop je ze verzorgt. Wij geven je daarom een aantal tips, waardoor jouw kleding langer mee gaat. 

Tip 1: Afwisselen
Wissel dagelijks of om de dag je kleding af. Dit zorgt zorgt ervoor dat je je kleding minder vaak hoeft te wassen en slijt je kleding minder snel. 

Tip 2: Wassen
Zorg dat je je kleding alleen wast wanneer het nodig is. Je hoeft namelijk je items niet na één dag dragen al in de was te doen. Ondergoed is uiteraard een uitzondering.

Tip 3: Wasprogramma
Was je kleding alleen op het juiste wasprogramma met de juiste temperatuur en met niet te veel wasmiddel. Dit zorgt ervoor dat je kleding niet krimpt of verslijt. 

Tip 4: Jeans wassen
Was je jeans binnenstebuiten. Dit zorgt ervoor dat je jeans niet snel vaal wordt. 

Tip 5: Uithangen
Hang je kleding na een dag dragen op een hangertje aan de kast of over een stoel. Zo kan je kleding luchten en gaan geurtjes verloren. Op deze manier hoef je je items niet vaak meer te wassen, tenzij je een vlek in je kleding hebt.

Tip 6: Opvouwen
Zorg dat je al je truien opvouwt in plaats van ze op een hangertje te hangen. Hierdoor houd je de vorm van de trui mooier en krijgt je er geen gekke vouwen in van de hanger. 

Tip 7: Opbergen 
Berg je kleding op die je op het moment niet zult dragen. Als het zomer is zul je niet of niet vaak truien dragen en in de winter zul je geen shortjes of zomerjurkjes dragen. Om je kleding niet te laten verstoffen en om meer plaats in je kast te creëren is het een goede optie om deze items op te bergen in bijvoorbeeld dozen. Dit behoud ook de kwaliteit van je kleding. 

Tip 8:  Schoenendozen
Bewaar de schoenendozen die je hebt. Zo kun je je schoenen netjes opbergen, zodat ze langer mee gaan. Ook kun je hierin riemen, tassen en andere accessoires in opbergen. 

Tip 9: Schoenen
Onderhoud je schoenen met schoenenspray en andere poetsmiddelen. 

Tip 10: Deodorant en parfum 
Spuit geen deodorant of parfum op je kleding, dit kan lelijke vlekken achterlaten.

Tip 11: Zonlicht
Hang je kleding uit het zonlicht, dit voorkomt verkleuringen.

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?