Waarom is avocado zo gezond?

En in eens zien we overal om ons heen avocado's.. Gerechten met avocado's, aanbiedingen met de goedkoopste avocado's en niet te vergeten het avocado restaurant in Amsterdam met de lekkerste avocado gerechten.

De avocado trend

En nu vraag je je natuurlijk af, hoe komt het dat wij Nederlanders ineens maar liefst VIER KEER zoveel avocado's zijn gaan eten?! Ergens kunnen we de trend achterhalen van het social media platform Instagram. Een foto van avocadokunst is net zo populair als de al iets oudere latte-art trend. Deze foto's met lekkere avocado gerechten doen het ongelofelijk goed op social media EN je krijgt spontaan zin in een van die avocado gerechten.

Daarnaast helpt het mee dat een avocado eigenlijk op ieder moment van de dag kan worden gegeten. Een gezonde smoothie als ontbijt met avocado er doorheen? Lekker! Toast met plakjes avocado als lunch? Smullen! Een wrap gevuld met kipfilet en avocado? Alles is mogelijk! Dit veelzijdige stukje fruit kan je werkelijk in alles verwerken.. Zoet of zout, de keus is aan jou!

Is avocado goed voor je?

Dat avocado goed voor je is heb je waarschijnlijk wel al eens gehoord. Maar weet jij ook waarom? Een avocado:

  • zit vol met gezonde vetten en vezels: deze zorgen ervoor dat jij langer vol zit waardoor je minder snel naar een snack grijpt.
  • bevat veel kalium: hierdoor functioneren de hersenzenuwen goed en heeft het een stimulerend effect op de je spiercellen.
  • bevordert de stoelgang: dankzij ze vele vezels in de avocado kan jij met een gerust hart naar de wc.
  • verlaagt je cholesterol: door de vele onverzadigde vetten en weinig onverzadigde vetten.
  • zorgt voor een goede bloedstroom en helpt ontstekingen te voorkomen: dit is dankzij de combinatie aan antioxidanten en voedingsstoffen.

De stelling dat avocado goed voor je is, is dus echt waar! Nog meer redenen om deze lekkere groene bal in al je gerechten te verwerken!

Terug naar Food
Uw advertentie hier?