Dit is waarom vrouwenvoetbal leuk is om te kijken

Het Nederlands mannenelftal stelde waanzinnig teleur op het EK-voetbal. De ploeg beschikt niet meer over de grote namen, zoals Robin van Persie, Wesley Sneijder en Edwin van der Sar. Het grote succes heeft Nederland de laatste jaren te danken aan de OranjeLeeuwinnen. Het Nederlands dameselftal maakt onderdeel uit van de absolute wereldtop en bereikte zelfs de WK-finale, amper twee jaar nadat de EK-titel werd gewonnen. In de Eredivisie Vrouwen spelen dan ook de meeste sterren uit het nationale succesteam. Mooie doelpunten, snelle acties en prachtige combinaties. Dat is wat jij kan verwachten wanneer je naar vrouwenvoetbal gaat kijken.

Er wordt gevoetbald

De mannen zien er stoer uit, maar liggen toch redelijk vaak te creperen op de grond. Het spel ligt minutenlang stil en binnen no-time staan de heren weer gewoon rond te rennen. Een frustrerend onderdeel van mannenvoetbal, dat wij vroeger amper zagen. Het vrouwenvoetbal staat juist bekend om de bikkels op het veld. Er wordt gevoetbald en het spel ligt amper stil. Het is toch één van de grootste pluspunten van het vrouwenvoetbal. Natuurlijk zijn er enkele schwalbes of overdreven reacties, maar lang nog niet zo veel als bij de mannen.

Sfeer, gezelligheid en nuchterheid

De ego’s in het mannenvoetbal lijken ieder jaar weer te groeien. Spelers die weigeren met de pers te praten en het publiek negeren. Dat komt vrijwel niet voor in het vrouwenvoetbal. De OranjeLeeuwinnen zijn bijvoorbeeld een hechte groep, waar de gezelligheid en nuchterheid van afspat. De interviews zijn openhartig en vol met emotie. Jij kan zelf de sfeer ervaren door een wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen te bezoeken.

De prestaties zijn goed

De OranjeLeeuwinnen hebben de laatste jaren bewezen tot de wereldtop te behoren. Het EK 2017 werd in eigen land georganiseerd en bleek een groot succes. De Nederlandse vrouwen veroverden voor de eerste keer in de geschiedenis de EK-titel. Daar bleef het niet bij, want twee jaar later mocht Oranje deelnemen aan het WK-voetbal 2019. De OranjeLeeuwinnen maakte een geweldige indruk en bereikte de finale. In de finale was de Verenigde Staten te sterk. Dezelfde opponent schakelde het Nederlands dameselftal uit op de Olympische Spelen 2021. Desondanks kunnen wij terugkijken op een fantastische periode voor het damesvoetbal in Nederland.

Wanneer spelen de OranjeLeeuwinnen weer?

De OranjeLeeuwinnen moeten zich binnenkort gaan proberen te kwalificeren voor het WK 2023. Er wordt dan ook een groot aantal kwalificatiewedstrijden afgewerkt. Daar blijft het niet bij, want het EK-voetbal 2022 staat ook nog op het programma voor de dames. Er worden ook nog meer dan voldoende oefenwedstrijden gespeeld. Op ekvrouwen.nl kun je alles volgen van de OranjeLeeuwinnen. Het is via de website van de KNVB mogelijk om tickets te scoren voor de wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?