Een duurzame vloer kopen? Kies voor tegels!

Vind je duurzaamheid belangrijk? Dan is het goed om in je huis zoveel mogelijk rekening te houden met het milieu. Als je je interieur aan het (her)inrichten bent, is het slim om milieuvriendelijke aankopen te doen. Zoek je een nieuwe vloer voor in je woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer? Dan is het een aanrader om te kiezen voor vloertegels als je je woning duurzamer wilt maken. Waarom tegels de juiste keuze zijn? Daar zijn meerdere redenen voor. Wij zetten ze hieronder voor je op een rij!

Ze kunnen tegen een stootje en tegen water

Een van de redenen waarom een tegelvloer een duurzame keuze is, is dat ze goed tegen een stootje kunnen. De tegels zijn slijtvast, waardoor je niet zomaar te maken hebt met slijtage. Zelfs met kinderen of huisdieren in huis, zal je niet snel schade oplopen aan de tegels in huis. Dat is een groot pluspunt ten opzichte van veel andere soorten vloeren, die minder goed bestand zijn tegen slijtage.

Niet alleen zijn vloertegels slijtvast, ook zijn ze waterbestendig. Dat is een groot voordeel, want hierdoor gaat de vloer niet vervormen als het in aanmerking komt met vocht. Dat maakt de vloer dan ook zeer geschikt in keukens en badkamers. Door voor deze tegels te kiezen, verminder je het risico op beschadiging door water of krassen, wat leidt tot een langere levensduur.

Ze zijn hard en sterk

Een ander voordeel van tegels, is dat ze hard en sterk zijn. Dat heeft als voordeel dat het voor een lange tijd goed blijft en niet al snel aan vervanging toe is. Tegels hebben een lange levensduur, waardoor je er jarenlang plezier van hebt. Omdat ze slijtvast en waterbestendig zijn, ziet je vloer er ook over een aantal jaar nog prachtig uit. En hoe langer de levensduur is, hoe beter dat is het voor het milieu. Je hoeft namelijk niet na een korte tijd alweer een nieuwe vloer te kopen, waardoor je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Sommige tegelsoorten worden gemaakt van natuurlijke materialen, zoals keramiek, klei en steen. Die materialen worden op een duurzame manier geproduceerd, waardoor je jouw ecologische voetafdruk snel verminderd. Mocht je op zoek zijn naar hoogwaardige tegels in allerlei materialen, stijlen en kleuren, neem dan een kijkje bij Totaaltegel. Door het grote assortiment is er altijd wel iets te vinden dat bij je wensen en interieur past.

Makkelijk te onderhouden

Hoe makkelijker je vloer te onderhouden is, hoe beter dat is voor het milieu. Tegels zijn in dit geval een geweldige keuze, want deze vloersoort is eenvoudig in onderhoud. Hoeveel omkijken je hebt naar de vloer, is wel afhankelijk van het type vloer dat je hebt. Maar over het algemeen kost het je maar weinig tijd en moeite om de tegels mooi te houden. Vaak is het slechts een kwestie van stofzuigen en dweilen. Doordat je er maar weinig omkijken naar hebt, bespaar je op chemische schoonmaakmiddelen en je waterverbruik, wat een positief effect op het milieu heeft.  

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn tegels absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een duurzame en tijdloze vloer. Vooral keramische tegels zijn in de afgelopen jaren ontzettend populair geworden, mede omdat ze zo milieuvriendelijk zijn. Naast het feit dat vloertegels een duurzame keuze zijn, hebben ze natuurlijk nog meer voordelen. Het is daarom absoluut de moeite waard om hierin te investeren!

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?