Een wijncursus voor beginners volgen

Wil je meer leren over wijn, inclusief het mixen, proeven en natuurlijk serveren van wijn, dan kun je de training volgen via een online wijncursus. Deze cursus is ook geschikt voor beginners die een drankenhandel willen starten of voor degenen die een carrière als werknemer op culinair en gastronomisch gebied nastreven. Als je bij verschillende gelegenheden wijn proeft, kun je unieke en verschillende smaken ontdekken. Als je wilt weten hoe wijn zo goed mogelijk geserveerd kan worden, dan is dit het juiste moment voor jou om een ​​wijncursus te volgen.

Wat krijg je als je een wijncursus volgt

Wanneer je een wijncursus volgt, kun je een SVH diploma behalen nadat je het hele opleidingsproces hebt doorlopen en het eindexamen hebt behaald. Om toegelaten te worden tot de opleiding voor vinoloog of sommelier is een SVH-diploma een vereiste. Het belangrijkste is dat je zowel theoretische als praktische kennis kunt opdoen over hoe je wijnkenmerken op een neutrale manier kunt beoordelen.

Wat leer je tijdens wijnlessen

Voor degenen onder jullie die beginners zijn, zal de wijncursus beginnen met het bestuderen van wijnsmaak, smaakfactoren, wijnteelt en wijnbereiding, en vinificatie. In het tweede deel bestudeer je ook wijnwetten en druiventeeltzones in het algemeen. Daarna gaat het leren verder op gastronomische lessen, en aan het einde wordt je doorverwezen om het SHV 3-examen af ​​te leggen met lesmateriaal over de wijnregio's van de wereld, wijnen proeven en beoordelen, de kenmerken van druivenrassen kennen, wijn maken en het herkennen van verschillen in wijnkwaliteit. Met dit lesmateriaal kom je alles over wijn te weten en als je voor deze cursus bent geslaagd, heb je al de kennis en vaardigheden die nodig zijn om wijn te serveren. Het is ook mogelijk voor je om een ​​bedrijf op dit gebied te openen.

Hoe volg je de wijncursus?

Er zijn veel opleidingsinstituten die wijncursussen aanbieden. Voordat je kiest welke voor je geschikt is, moet je eerst bepalen hoe de leermethode bij jou past. Ben je bijvoorbeeld een werknemer die nog aan het werk is, dan heb je misschien behoefte aan een les die gevolgd kan worden in het weekend of op bepaalde tijden wanneer je klaar bent met werken. Kies daarna een bonafide onderwijsinstelling met bekwaam en professioneel onderwijzend personeel dat officieel erkend is door de relevante instanties.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?