Fietskwaliteit: Nederlands leven op zijn best

Wist je dat Nederland meer fietsen heeft dan inwoners? Doordat je in Nederland overal kunt fietsen is de fiets een hele logische optie voor een vervoermiddel: het is niet alleen enorm mobiel, maar ook nog eens erg gezond. Als Nederlander hoeven we je er vast niet meer van te overtuigen om de fiets te pakken, maar wat nog wel regelmatig fout gaat is dat men hun fiets niet juist onderhoudt. In deze blog geven we een paar tips hoe je hiermee om kunt gaan!

1. Laat je fiets niet verroesten

Je fiets blijft in de beste kwaliteit door hem regelmatig te gebruiken. Dit klinkt misschien gek: ongelukken gebeuren juist op de weg, toch? In principe heb je hierin gelijk, alleen gaan we er niet vanuit dat jou een ongeluk zal gebeuren. Je fiets loopt meer schade op door hem niet te gebruiken, omdat deze hierdoor zal gaan roesten. Heb jij een tijdje geen fietstocht op de planning staan, dan is het toch goed om hem regelmatig een onderhoudsbeurt te geven, waarin je de pedalen insmeert met olie en de ketting controleert of deze nog strak genoeg is. Maar, de beste tip is natuurlijk om je fiets met regelmaat te blijven gebruiken!

2. Schoonmaken na gebruik

In Nederland krijg je vaak te maken met slecht weer. Natuurlijk mag dit geen reden zijn om de fiets niet te pakken, maar het is wel iets waar je als fietser rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld bij sneeuwval: je fiets krijgt te maken met veel opspattend water, wat in je ketting kan komen als je het niet na je fietstocht schoonmaakt. Hier hoef je niet heel streng op te zijn, maar eens per week een doek langs je ketting en trappers halen werkt enkel bevorderlijk. Je fiets zal minder snel roesten en daardoor constant een reden blijven om de fiets te blijven pakken.

3. Verzekering

Sommige mensen pakken de fiets niet uit angst dat ze hiermee schade oplopen. Een fiets is natuurlijk niet goedkoop, maar de hoge prijs mag geen reden zijn om er geen gebruik van te maken. In plaats hiervan is een fietsverzekering afsluiten een goed plan. Je betaalt hier per maand iets voor, maar zorgt ervoor dat je alle vrijheid ervaart die je met een fiets kan ervaren. Een online verzekeraar als InShared bewijst dat de prijs hiervan ook niet gelijk torenhoog hoeft te worden: zij maken het mogelijk om de verzekering te kiezen die het best bij jou past. Zo fiets jij vrijuit dagelijks je route, zonder angst op onnodige hoge kosten.

Fietsen maar!

Nu jij weet hoe je fiets onderhouden dient te worden is er niets wat jou nog tegenhoudt van je dagelijkse rondje, of om de fiets te pakken naar werk in plaats van de auto. Goed bezig!

Terug naar Travel
Uw advertentie hier?