Gebruik deze 5 tips om je kast op te ruimen!

"Ik heb niets om aan te trekken", maar ondertussen puilt je kast aan alle kanten uit. Herkenbaar? Dan is het tijd om je kast op te ruimen en goed te organiseren. Een onmogelijke opgave? Helemaal niet, wij hebben een aantal tips voor je!

1. de regel van drie

Je kent de regel van drie misschien al van onze handige huisdecoratie tip, maar er is ook een regel van drie als het gaat om het opruimen van je kast. Als je je kleding sorteert, kun je drie stapels maken, namelijk:

  • Kleding die je wilt ophangen of in je kast wilt houden.
  • Kleding die je ergens anders wilt opbergen (bijv. zomer- of winterkleding)
  • Kleding die je weg wilt doen

Houd ook rekening met de seizoenen. Je trui kan bijvoorbeeld plaats maken voor je zomer jurk in de zomer en vice versa. De kleren die je niet nodig hebt, kun je gemakkelijk opbergen in dozen of in je koffer als je ze niet te vaak gebruikt.

2. Denk in categorieën van outfits

Betrap jij jezelf er ook vaak op dat je 's ochtends minutenlang naar je kast zit te staren, niet wetend wat je nu weer aan moet trekken? Dan helpt het om van tevoren kant-en-klare outfits in je kast te leggen. Hang leuke combinaties op een hanger. Dit scheelt je 's ochtends tijd (je kunt wat langer in bed blijven liggen) en je ziet meteen welke kledingstukken eigenlijk niet in je kast passen.

3. maak eenvoudige stapeltjes

Als je eenmaal hebt bedacht wat je moet houden en wat je weg moet doen, is het tijd om de kleding die je houdt in hanteerbare stapels te verdelen. De beste manier om dit te doen is door de items per type te stapelen. Dus per kledingstuk, maar je kunt ook kijken naar stofsoort, kleur en print.

4. leg alles op de juiste plek

Nu is het alleen nog een kwestie van de kast indelen. Is dat makkelijk? Ja, maar denk er goed over na. Hang je outfit aan de hangers en leg de gesorteerde stapels kleding op de planken. Leg de kleding die je het vaakst draagt op een makkelijk bereikbare plek en de kleding die je minder vaak draagt, bijvoorbeeld op de onderste of bovenste plank of in een lade.

5. Maximaal 75%

Een goed gevulde kledingkast is natuurlijk mooi, maar gebruik niet meer dan 75% van de ruimte in je kast. Zorg ervoor dat je hand nog makkelijk tussen je kleding en de planken past. Zo heb je meer overzicht en natuurlijk wat ruimte over als je iets nieuws koopt.

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?