Gezonder eten en koken? Dat doe je met deze apparaten!

Gezonde voeding creëer je vanuit je eigen keuken. Wanneer je gezond gaat eten of een bepaald sapjes dieet gaat volgen wil je natuurlijk zo veel mogelijk voedingsstoffen in je voeding behouden. Een spiraalsnijder of slowjuicer kunnen in dit geval niet missen in je keuken! Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje!

​Waarom een spiraalsnijder?

Met een spiraalsnijder ziet je gerecht er niet alleen heerlijk en kleurrijk uit maar deze methode neemt vele voordelen met zich mee. Zo eet je automatisch meer groente wanneer je je groenten verwerkt met een spiraalsnijder. Tip: vervang je pasta voor spaghetti van courgette! Groenten verspreiden langzame koolhydraten, deze geven je energie verspreidt over de hele dag. Daarnaast geven groenten je een voldaan gevoel. Je kinderen op een leuke manier kennis laten maken met groenten? Dat doe je met een spiraalsnijder. De groenten herken je niet meer terug en het bord ziet er feestelijk uit! Succes gegarandeerd!

Voordelen slowjuicer

Op een gemakkelijk manier veel voedingsstoffen binnen krijgen? Dat doe je met een slowjuicer. Een slowjuicer vermaalt de groente langzaam en zonder hitte, hierdoor gaan weinig van deze voedingsstoffen verloren. Een bijkomend voordeel is dat het sap door het langzame malen ook nog eens vol van smaak is. Daarnaast kan het apparaat ervoor zorgen dat voedingsstoffen in het sap eenvoudiger opgenomen kunnen worden. Bij een slowjuicer hoef je niets weg te gooien, alle onderdelen van groenten, vruchten, kruiden en specerijen worden vermaalt. Ten slotte krijg je met slowjuicen een sapje vol van smaak, kleur en geur zonder enige toevoeging van onnatuurlijke kleur- geur of smaakstoffen.

Beginnen met een gezonde levensstijl: hoe doe je dat?

Een gezonde levensstijl draait om drie onderdelen: voeding, beweging en slaap. Klinkt makkelijker dan dat het uiteindelijk is. Met een gezonde levensstijl verklein je niet alleen het risico op hart- en vaatziekten maar je verbetert ook je lichamelijke conditie. Een gezonde levensstijl creëer je niet van de een op de andere dag, dit gebeurt in kleine stapjes. Begin met het eten van één stuk fruit per dag. Het binnen krijgen van te veel (fruit)suiker is niet goed. Ga voor jezelf na waar je kunt minderen: koffie of thee met suiker of frisdranken met veel suikers zijn uit den boze. Vind je het lastig om jezelf te motiveren om te sporten? Ook dit kan in kleine stapje: maak een wandeling in je pauze, fiets naar je werk (indien mogelijk) of ga voor een fietstrainer onder je bureau. Spreek met jezelf een vaste bedtijd af waardoor jij je benodigde 8 uur slaap krijgt. Kies het geschikte beddengoed en leg je telefoon wat eerder weg voor je gaat slapen.

Terug naar Food
Uw advertentie hier?