Healthy food and recipes

De meeste vrouwen onder ons houden erg van eten. Vooral van chocola en chips kunnen we niet afblijven, maar ook zijn we dol op heerlijke recepten van voor- hoofd- en nagerechten. Veel vrouwen willen er goed uitzien, slanker zijn en zich beter voelen, maar hoe kun je nou veel blijven eten zonder dat het ongezond is? Wij helpen je graag verder met leuke tips over healthy food and recipes. 

Een gezond leven

Als je gezond wilt leven, is voeding ontzettend belangrijk. Honger jezelf dus nooit uit, maar neem een gezonde levensstijl aan door middel van een goede voeding en sport.

Om te beginnen is het belangrijk om regelmatig vis te eten, vis bevat namelijk goede vetten en vetzuren. Het is sowieso belangrijk om vooral verse producten in plaats van kant-en-klare producten te eten! In verse producten zitten weinig tot geen toegevoegde producten, wat wel in kant-en-klare producten zit. Ook zitten er in kant-en-klare producten meer verkeerde vetten. Het is dan ook aan te raden om niet te veel vet te eten, maar ook niet veel suiker en zout. Je hebt dit allemaal wel nodig dus laat het niet helemaal weg, maar eet het met maten.

Verder is het belangrijk om veel te drinken, we hebben namelijk gemiddeld 1,5 liter vocht per dag nodig. Drink veel water en thee. Dit is goed voor je en bevat weinig calorieën! Pers zelf af en toe een lekker sapje met groenten en/of fruit. Koop geen voorverpakte uit de winkel, matig alcohol en frisdrank, want ook in deze producten zitten vaak toegevoegde producten in.

Tot slot is het belangrijk om in plaats van verzadigde vetten te kiezen voor producten met onverzadigd vet, zoals vis, noten en olie als bakproduct en niet te vaak rood of bewerkt vlees te eten

Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf is een goede regelmaat, als je deze volgt krijg je de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen binnen. De Schijf van Vijf ziet er als volgt uit: 

  • Nuttig veel groenten en fruit.
  • Volkoren is goed voor je, eet dus volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkoren pasta, volkoren couscous en zilvervliesrijst.
  • Eet meer plantaardig voedsel en minder vlees.
  • Ook zuivel is belangrijk voor je, drink melk en eet yoghurt en kaas.
  • Een handje ongezouten noten is ook zeker niet slecht voor je. 
  • Gebruik zachte of vloeibare bereidingsvetten.
  • Zoals al eerder genoemd, drink genoeg vocht. 

Bekijk deze boeken en onze blogs met de lekkerste en meest gezonde recepten.

###SHOP1###

Terug naar Food
Uw advertentie hier?