Haarverf te donker?

Aah, wij vrouwen herkennen allemaal de haarverf problemen. Verf je je haar donkerder krijg je altijd een lichtere uitgroei of lichtere plukken door je haar heen. Blondeer je je haar, voelt deze net als stro aan wanneer je niet de juiste producten gebruikt.

Je haarverf heeft te donker uitgepakt

Op de verpakking staat een mooie medium bruine haar kleur. Jouw kapsel kan wel een nieuwe frisse kleuring gebruiken. Maar eenmaal in je haar pakt de kleur zwart uit.. Dit is niet de bedoeling?!

Dit kan te maken hebben met dat jouw haar gewoon iets meer pigment heeft of toch donkerder is dan de voorbeeld afbeeldingen op het verfpakje. Wanneer jij hier nog een kleur overheen doet kan het zijn dat de haarverf te donker uitvalt (kleurstapeling).

Een andere oorzaak kan zijn dat je je haarverf er te lang in hebt laten zitten. De kleur kan doorslaan waardoor het ook veel donkerder uitpakt. Dit wil nog wel eens sneller gebeuren op beschadigd en poreus haar. Hoe een kleur valt is dus echt afhankelijk van ieders eigen haartype.

Wat kan je er tegen doen?

Je haar is donkerder uitgevallen en het liefst doe je de haarverf weer verwijderen. Maar dit is zo gemakkelijk nog niet. Gebruik deze tips om je haarverf zo 'gezond' mogelijk te verwijderen:

  • Voor het vervagen van je te donkere haarverf kan je gebruik maken van een anti-roos shampoo. Deze shampoos hebben vaak een lage pH-waarde waardoor de haarschubben open gaan en het haar lichter oogt. Een echt hardnekkige manier is om deze shampoo op droog haar aan te brengen als een masker en in te laten trekken.
  • Een andere manier om je haarverf te verwijderen is gebruik maken van een oplichtende spray. Wanneer je met deze spray de zon betreedt, zullen je haren extra oplichten waardoor je ongewenste donkere haar lichter wordt.
  • Wanneer je gewoon echt geen zin hebt om te wachten tot de kleur is vervaagt, zou je altijd een afspraak bij de kapper kunnen maken. De kapper gaat met behulp van highlights op een zo natuurlijk mogelijke manier jouw haren weer lichter toveren.

Dit moet je absoluut niet doen!!

Een methode wat wij absoluut NIET aanraden (en geloof mij, we hebben er ervaring mee):

Je haar ontkleuren of blonderen. Het lijkt misschien de makkelijkste en snelste oplossing, maar nee. Wanneer jij besluit je haren zelf te ontkleuren ga je waarschijnlijk aan de slag met pakjes uit de drogist. Hier wordt al de eerste fout gemaakt (de kapper krijgt nachtmerries van deze pakjes). Vervolgens ga jij je haar ontkleuren met een chemische substantie welke op iedere haar plek weer anders werkt. Met als resultaat: allerlei verschillende kleuren en vlekken in je haar.

Ook blonderen kunnen wij afraden wanneer jij je haar in goede conditie wilt behouden.

Conclusie: Wanneer jij niet wilt dat je haren uit je hoofd vallen, was jij je haar goed met hardnekkige shampoo en pak je zoveel mogelijk zon met je haren mee waardoor jij binnen anderhalve maand alweer bijna terug bent bij je lichtere haarkleur.

Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?