Het lekkerste chili con carne recept

Chili con carne is een stoofpot, afkomstig uit Mexico, die voornamelijk bestaat uit vlees, chilipepers en tomaten. Chili con carne betekent letterlijk chili met vlees in het Spaans. Normaal gesproken, wordt chili con carne gekookt in een pan, en daarna  in de oven gezet. In de loop der jaren is het recept aangepast, wat resulteert in veel verschillende manieren om het te maken. Maar wat is de lekkerste chili con carne recept?

Hoe maak je chili con carne?

Als we zeggen dat het gekookt is zoals Bolognese, menen we dat ook! De procedure is precies hetzelfde, met de meeste ingrediënten behalve het toevoegen van kruiden en bonen.

Net als Bolognese is chili con carne makkelijk omdat het in maar 20 minuten kan worden gekookt. Maar als je een meer tijd hebt om te koken,  raden we je aan om meer tijd te nemen. Het vlees wordt zeer mals en de saus wordt rijker op een manier die alleen kan worden bereikt door langzaam te koken.

Ons advies is: hoe meer tijd je hebt, hoe meer tijd je moet nemen om het te koken! Het (langzaam) koken van chili con carne kan tot acht uur duren.

Ingrediënten van chili con carne

De meeste recepten van chili con carne bevatten ingrediënten zoals olijfolie, ui, rundergehakt, cheddarkaas of Goudse kaas, kookroom, paprika, knoflook, tomaten, tomatenpuree, runderbouillon, nachochips/maïschips en kidneybonen of bruine bonen.
Een heel belangrijk onderdeel van dit recept is de kruiden. Chili con carne wordt meestal gekruid met komijn, gedroogde oregano, chilipoeder, tijm, zout en peper. 

Zoals eerder genoemd, is het recept van chili con carne door de jaren heen aangepast. Er zijn dus veel verschillende manieren om het recept te maken. Enkele unieke dingen die we in de loop der jaren aan het recept hebben zien toegevoegd, zijn rode wijn, suiker, koriander, limoen, geitenkaas, spek en avocado. Dat is het mooie van dit recept, je kunt er van alles aan toevoegen! 

Lust je geen rundvlees? 

Lust je geen rundvlees? Maak je geen zorgen! In de afgelopen jaren hebben veel mensen het chili con carne recept ook nagebootst tot chili con pollo (chili met kip), chili con tofu (chili met tofu), chili con costillas (chili met ribben) en chili con chorizo (chili met chorizo). Er is ook een mogelijkheid om het vlees gewoon weg te laten en dan ook groentebouillon in plaats van runderbouillon te gebruiken. 

Terug naar Food
Uw advertentie hier?