Hoe combineer je zakelijke overhemden?

Zakelijke overhemden zie je steeds minder. Op het werk mag je je steeds vaker casual kleden. Natuurlijk is daar niks mis mee. Maar als je wel van een zakelijke outfit of zelfs van een pak met stropdas houdt, mag je die natuurlijk gewoon nog aan naar het werk. Het probleem is: je hebt op het werk nu steeds minder inspiratie. Hoe draag je zakelijke overhemden nu eigenlijk? En waar combineer je de verschillende kleuren overhemden mee? Moet jij soms de outfit van je vriend of man voor hem bij elkaar zoeken? Laat hem dan deze tips zien, zodat hij het voortaan zelf kan!

Welke overhemden zijn een must-have?

Of je zakelijke overhemden nu met een pak combineert, boven je broek draagt voor een semi-casual look of ze gewoon casual draagt buiten het werk; er zijn een aantal zakelijke overhemden die je sowieso in je kledingkast moet hebben. 

Dit zijn de kleuren die je het meeste ziet. Deze kleuren zijn niet voor niks populair. Ze zijn namelijk erg mooi én met alles te combineren. Dus, in jouw kast mogen hemelsblauwe overhemden, witte overhemden en roze overhemden niet missen. Ja, ook roze overhemden.

Ofschoon deze kleuren enorm universeel zijn, kan het toch lastig zijn om in de ochtend de juiste broek te vinden bij je overhemd. Of de perfecte stropdas. Daarom heb je wat inspiratie nodig!

Hemelsblauwe overhemden

Hemelsblauwe zakelijke overhemden zijn perfect voor iedereen. Ze zijn dan ook echt onmisbaar in jouw kast. Licht blauw staat namelijk prachtig bij iedereen, ongeacht je oogkleur of haarkleur. Je kunt dit zakelijke overhemd makkelijk combineren met een donkere jeans voor een casual (en sexy) look. Of combineer jouw hemelsblauwe overhemd met een donkerrode of donkerblauwe chino voor een stijlvolle look. Ten slotte, de professionele look: combineer jouw hemelsblauwe zakelijke overhemden met pantalons. Een zwarte pantalon of een marine pantalon is erg mooi met een hemelsblauw overhemd. 

Witte overhemden

Ga voor een strakke, professionele stijl met een wit overhemd. Wit kun je met alles combineren, maar als het op stropdassen aankomt is het leuk om een stropdas met een patroontje of donkere kleuren te dragen. Ook een gestreept jasje kun je makkelijk combineren met een wit overhemd van bijvoorbeeld Gentile Bellini.

Roze overhemden

Echte mannen dragen roze. Echt waar. Met een roze overhemd breng jij wat leven in de zaak. Roze zakelijke overhemden zijn meestal licht van kleur en zijn ook gewoon een veilige keuze voor het werk. Maar je brengt wel wat afwisseling tussen alle blauwe en witte overhemden. Roze is een verrassend universele kleur. Combineer deze zakelijke overhemden dus met wat je ook maar wil. 

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?