Tips voor een gezonde relatie

Een gezonde relatie werkt van twee kanten. Zowel jij als je partner zullen er energie en tijd in moeten stoppen. Lees deze tips voor het hebben van een gezonde relatie!

Zo houd je je relatie gezond

Om een goede relatie te krijgen moet je een klein beetje werken. Vanaf het moment dat je verliefd bent en je een relatie krijgt, zul je er voor moeten zorgen dat je je goed voelt bij elkaar, goed kunt communiceren en je energie steekt in elkaar. Hieronder vind je tips om een relatie gezond te houden. 

 1. Vertrouwen
  Het is belangrijk dat je elkaar vertrouwt in een relatie en dit ook uit naar elkaar. Trek nooit zomaar conclusies, maar praat met elkaar als je iets vermoedt. 
 2. Ruimte
  Geef elkaar ruimte in een relatie. Vrienden en vriendinnen zijn nou eenmaal belangrijk, van tijd met je vrienden leef je op. Natuurlijk maak je ook tijd voor elkaar, maar het vastklampen aan elkaar en geen tijd meer in anderen steken zorgt alleen maar voor irritaties. 
 3. Onafhankelijk
  Zorg dat niet alles van je relatie of de mening van je partner afhangt. Zorg dat je goed voor jezelf kunt zorgen en geloof in jezelf.
 4. Praten
  Vertel elkaar alles eerlijk en geef toe als je ergens mee zit. Zo gooi je alles open, wat vaak oplucht. Opkroppen is geen goede optie, want misschien is er wel helemaal niks aan de hand en maak je je voor niks zorgen. Zo kan er ook niks veranderen in jullie relatie.
 5. Luisteren
  Neem de tijd om naar elkaar te luisteren. Mocht je commentaar hebben waar je partner iets aan heeft doe dit dan pas na het verhaal. 
 6. Gespreksonderwerpen
  Mannen en vrouwen zijn beiden anders, vertel elkaar geen dingen waar de ander niks mee kan. Vertel je man dus geen uren lang over je make-up of iets dergelijks. 
 7. Interesse 
  Toon interesse in elkaar. In het werk, de hobby's, vrienden en vriendinnen en andere zaken.
 8. Seks
  Heb regelmatig seks, vertel elkaar wat je fijn vindt in bed en geef elkaar complimentjes. 
 9. Ruzie
  Natuurlijk komt het wel eens voor dat jullie ruzie hebben, dit is juist gezond. Blijf wel reëel en roep geen dingen die je zelf ook niet zou willen horen. Vertel wat er op je hart zit.
 10. Vergeven
  Na een ruzie is het ook belangrijk om elkaar te vergeven. Aanvaard elkaars fouten. Er zijn uitzonderingen, maar blijf elkaar geen dingen verwijten die overkomelijk zijn. Zet er een punt achter en probeer het te vergeten. 
 11. Positiviteit
  Als je al jaren een relatie hebt, moet je er toch voor blijven zorgen dat je positief blijft. Dit zorg voor een goede sfeer in huis. 
 12. Aanpassingen
  Pas je aan elkaar aan en doe niet alleen waar jij je goed bij voelt. Kom af en toe uit je comfortzone en stel je flexibel op. 
 13. Aantrekkingskracht
  Het kan voorkomen dat jij of je partner zich tot een ander aangetrokken voelt, maar dit betekent niet dat jullie relatie over is. Als je trouw blijft aan elkaar en zorgt dat er niemand tussen jullie in staat, dan is iemand aantrekkelijk vinden helemaal geen ramp. 
 14. Verliefdheid
  Ook verliefdheid wordt na een lange relatie minder, dit veranderd vaak in houden van en jullie relatie krijgt meer inhoud. 
 15. Lachen
  Lach met elkaar en steek humor in jullie relatie.
Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?