Hoe kies je de juiste sieraden?

Sieraden zijn essentieel voor een afgewerkte outfit. Met de juiste keuze kunnen sieraden een hele outfit samenbrengen, als aanvulling op de kleur en stijl. Maar de verkeerde sieraden kunnen een mooie look verpesten.
Het kiezen van de verkeerde sieraden kan een simpel outfit er onhandig uit laten zien. Het kan je werkkleding onprofessioneel maken. En als je je kleedt voor evenementen, kan je prachtige cocktailjurk er ongepolijst uitzien als het gecombineerd wordt met de verkeerde stukken.
Daarom is het belangrijk om te leren sieraden uit te kiezen. Je moet geen tijd verspillen aan het samenstellen van een outfit die de aandacht trekt en die alleen maar verpest wordt door de verkeerde sieraden. Maak je geen zorgen, het leren van de juiste manier om sieraden te kiezen is een simpele prestatie.
Hier lees je hoe je sieraden voor elke outfit kunt kiezen. 

Begin met de kleur

Een van de gemakkelijkste manieren om je sieraden te combineren met je outfit, is door dit in een kleurenschema te doen. Beschouw naast het kleurenschema ook tint en verzadiging als iets dat je zou moeten matchen. Als je outfit gedempte tinten heeft, zouden sieraden met dezelfde verzadiging en tint een compliment zijn in plaats van sieraden in levendige juweeltinten.

Mix en match

Niemand wil een outfit die één noot is. Bestrijd dit door de maten en vormen in je sieraden te mixen. Edelstenen en kralen kunnen samengaan als je stijl en kleur in gedachten houdt. Mix en match de lengte van je kettingen en de dikte van je armbanden. Zo kun je een 14 karaat gouden ketting combineren met grote ringen en oorbellen.  
Je kunt een gecontroleerde chaos zien wanneer je je sieraden met elkaar mixt. Vergeet niet om het niet te overdrijven met een heleboel sieraden. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid sieraden te kiezen om te mixen en matchen om er het beste uit te zien!

Denk aan de gelegenheid

Zoals bij elke outfit die je uitkiest, moet je bij het uitzoeken van je sieraden rekening houden met de gelegenheid. Er zijn stukken die te gekleed zijn voor formele evenementen en sommige stukken die veel te extravagant zijn voor het dagelijks gebruik. Bij het matchen van je sieraden bepaalt de gelegenheid welke stukken je uitkiest. Als je je verkleedt voor een evenement zoals een bruiloft, cocktail feest of date night, zijn elegante en formele kledingstukken de juiste keuze. Denk aan weelderige juwelen in klassieke stijlen. Dagelijkse outfits vragen om sieraden die iets minder luxe zijn, zoals minimalistische sieraden. Hier kun je spelen met verschillende trends en experimenteren met stijlen.
 

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?