Hoe style je raamdecoratie in een klassiek interieur?

Een interieur is pas echt compleet met de juiste raamdecoratie. Met een beetje oog voor styling kun je de raamdecoratie helemaal aan laten sluiten bij de rest van je interieur. Dit kun je doen met elk type interieur, waaronder een klassieke. Bij inhuisplaza kun je kiezen uit allerlei soorten raamdecoratie. Om je op weg te helpen geven we je in dit artikel meerdere voorbeelden van raamdecoratie die goed te stylen is met je klassieke interieur.

Luxe shutters

Shutters ademen het klassieke gevoel. Daarom staan ze wat een klassiek interieur betreft echt op nummer 1. Je kunt shutters in allerlei kleuren en maten bestellen. Om die reden kunnen de shutters perfect aansluiten bij jouw klassieke interieur. Met houttinten en een zwarte of witte kleur krijg je de juiste sfeer met shutters in no-time in je woning.

Het feit dat shutters op maat te bestellen zijn komt ook voor veel mensen goed uit. Niet elk raam is immers even groot. Dat je dan je eigen maten door kunt geven is wel zo handig. En het geeft ook weer een verzorgde look als de shutters precies passen. Op een eenvoudige manier kun je ze bedienen om de gewenste hoeveelheid licht in je woning te krijgen. Je kunt ze desgewenst kantelen.

Chique stoffen

Naast de luxe shutters, kun je ook andere soorten raamdecoratie op maat bestellen. Mooi in een klassieke woning zijn eveneens stoffen gordijnen. Vouwgordijnen of gordijnen die je op kunt hangen kunnen net zo goed bijdragen aan een klassieke uitstraling. Daarbij is het slim om te kijken naar het type stof dat je gebruikt. Mooie stoffen zijn onder andere fluweel, linnen of mooie luxe transparante stoffen.

Plissé gordijnen in een subtiele kleur

Ten derde zijn ook plissé gordijnen het overwegen waard. Voor degenen die in raamdecoratie ook echt een manier zoeken om de gewenste hoeveelheid licht en privacy te kunnen reguleren, zijn dit type gordijnen onwijs geschikt. Het top down - bottom up systeem maakt dat je precies kunt bepalen waar je raamdecoratie wordt geplaatst.

Een klassieke uitstraling kun je realiseren door subtiele kleuren te kiezen. Neem een voorbeeld aan beige, lichtgrijs of andere kleuren in pasteltinten. Lichtroze of lichtblauw misstaan vaak niet in een klassieke woning. Het is in ieder geval mogelijk om allerlei kleuren te kiezen. Kijk daarbij goed naar de rest van je interieur. Ga voor kleuren die daar goed bij aansluiten.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?