Maak je toilet af met een mooi toilet fontein

Ben jij je toilet aan het opknappen? Dan is je toiletruimte pas af met een bijpassend toilet fontein niet compleet. Hoewel de meeste toilet fonteinen klein zijn, spelen deze toch een grote rol in de inrichting van je toiletruimte. Een mooie en bijpassende toilet fontein zal de algehele uitstraling en de beleving van je toiletruimte een stuk aangenamer maken. Kijk voor het breedste assortiment aan toilet fonteinen eens de webshop van Badkamerplanet. In dit artikel zullen we je een aantal tips geven waar je op moet letten bij de aanschaf van een toilet fontein. Lees verder!

Kies het juiste formaat

De meeste wastafel fonteinen zijn klein en compact. Aangezien de meeste toiletruimtes niet erg ruim zijn, is dat maar goed ook! Om ervoor te zorgen dat je het juiste formaat voor je fontein kiest, is het verstandig om vooraf de toiletruimte op te meten zodat je weet wat de maximale te besteden ruimte is. De standaard afmeting van een fontein in Nederland is 40x22x10 cm.

Designs

Welke vorm je voor het fontein kiest zal ook een grote invloed op de afmetingen van je WC fontein hebben. Bij het maken van je keuze in het design, is het belangrijk om vooraf de afmetingen op te nemen. Sommige vormen zijn weer groter dan andere. Heb je een klein toilet, dan is een hoekfontein een goede keuze. Zo bespaar je ruimte in de diepte en hou je als nog genoeg bewegingsruimte over in het toilet. Naast een fontein heb je uiteraard ook nog een kraan nodig. Gelukkig zijn de meeste kranen universeel en passen daardoor dus op elke fontein. Zo kun je naar eigen smaak mixen en matchen.

Materiaal

WC fonteinen zijn in diverse verschillende soorten materialen te vinden. Gelukkig maar, want niet iedereen heeft dezelfde smaak. Wil je jouw toiletruimte graag modern gekleurd inrichten? Kies dan voor een witte keramisch of mineraalmarmer fontein. Ga je liever voor traditioneel?  Dan is een natuurstenen fontein een goede optie.  Voor welk materiaal je ook kiest, elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. De keuze die het beste is voor jouw toiletruimte, hangt het meest af van persoonlijke smaak, de sfeer en uitstraling die je wilt creëren in jouw toiletruimte.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?