Meer beweging in de winter

De temperaturen kunnen in de winter onder het vriespunt komen. In de ochtend is het ijskoud en het liefst blijven we de hele dag lekker warm in ons bed. Maar ook in de winter moet je aan de nodige begewing komen!

10 tips voor meer beweging in de koude wintermaanden

Bewegen is belangrijk. Dat weten we eigenlijk allemaal, maar soms zakt de motivatie wat weg als de kou inzet en de winter weer zijn intrede doet. Misschien zie je er tegenop om op je fiets te klimmen en naar de sportschool te rijden, en lijkt het heel wat gerieflijker je nog eens lekker in je bed om te draaien. Maar omdat je toch graag fit de winter doorkomt, weet je dat dat niet volstaat. In dit artikel zetten we daarom 10 gouden tips voor meer beweging in de koude wintermaanden onder elkaar!

  1. Wandel: Beweging hoeft niet altijd direct super intensief te zijn, als je meer dan een uur wandelt door een winters bos en je je goed aankleedt, verband je voldoende calorieën.
  2. Zoek een gemotiveerde partner: Soms kan het enorm helpen om samen met iemand te sporten, die in het bezit is van een enorme motivatie. Laat je gerust op sleeptouw nemen!
  3. Sport in je huiskamer: Maar ook als je het echt even niet ziet zitten, kan je in het gemak van je huiskamer nog prima aan je conditie werken. Doe bijvoorbeeld sit ups op een fitnessmatje.
  4. Pak de fiets: Ook in de winter zijn er veel dames die op goede damesfietsen/transportfietsen naar hun werk rijden. De perfecte manier om te blijven bewegen. Toe aan een nieuwe transportfiets? Op Fietsenopfietsen.nl = vóór 12.00 uur besteld = volgende dag in huis.
  5. Download een hardloopapp: Naast fietsen is ook hardlopen heerlijk in de winterse kou. Een digitale app helpt je je vorderingen bij te houden, en houdt je motivatie hoog.
  6. Zoek afwisseling: Om te zorgen dat je niet snel weer ophoudt met bewegen, is het belangrijk afwisseling in je programma te brengen.
  7. Denk aan de zomer: Soms kan het enorm helpen om dat heerlijke strandje te visualiseren, waar je straks weer je mooie bikini aan wilt doen. 
  8. Maak een schema: Niets is leuker dan de vooruitgang die je op conditioneel gebied boekt terug te zien in een mooie curve! Check bv de website runningsupport.nl
  9. Stel een helder doel: dit voorkomt demotivatie en terugvallen.
  10. Beoefen een wintersport: Leer deze winter skiën of langlaufen. 

Ben je van plan om meer op de fiets te bewegen deze winter? Vergeet niet om je fiets goed op slot te zetten met een degelijk fietsslot. Zeker in de wintermaanden zijn fietsen zeer diefstalgevoelig.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?