Moeite met in slaap komen? Probeer ASMR!

In slaap vallen kans soms lastig zijn wanneer je een drukke dag hebt gehad en je nog na ligt te denken over wat er allemaal is gebeurd. Ben jij iemand die moeilijk in slaap kan komen? Lees dan vooral verder!

Trending on Youtube

Misschien heb je het al vaker voorbij zien komen op Youtube of andere kanalen. Mensen die zachtjes of zelfs half fluisterend een video opnemen in een relaxte sfeer. Dit doen zij speciaal voor mensen (zoals jou) die lastig in slaap komen of gewoon even hun gedachtes willen laten rusten.

De essentie van de filmpjes gaat om de hersenen fijne prikkels/ 'tingles' te laten voelen. Sommige mensen hebben hier aanleg voor en sommige niet. Misschien heb jij wel een geluid van jongs af aan waar je helemaal zen van werd. Voorbeelden kunnen zijn het omslaan van een krant/papier of het knisperen van een snoeppapiertje.

ASMR: de betekenis

Aan de hand van het woord ASMR kan de trend beter worden uitgelegd. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response en is een verzamelnaam voor alles waar je een tinteling van krijgt. Dus niet alleen geluiden maar ook lichte aanrakingen kunnen dit gevoel triggeren.

Moeilijk in slaap komen: amsr is de oplossing

Ben jij iemand die moeilijk in slaap kan komen? Dan is het luisteren van AMSR in bed misschien wel de oplossing voor jou. Wanneer jij iemand bent die gevoelig is voor ASMR kunnen de geluiden een tintelende sensatie in je hersenen opwekken. Hierdoor wordt je niet alleen rustig maar word je ook langzaam moe. Binnen no-time ben jij in slaap gevallen!

Probeer ASMR eens uit met een van de vele video's op Youtube!

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?