Oogirritatie van je kat

Als je kat een loopneus heeft, kun je er zeker van zijn dat hun ogen ook worden aangetast. Als het oog van je kat gezwollen of rood lijkt, kan dit betekenen dat ze een infectie of ontsteking hebben in de oogbol zelf. Er zijn veel verschillende redenen waarom je kat oogdruppels nodig heeft. Ze kunnen in de meeste gevallen worden toegediend door jezelf of een dierenarts. Katten kunnen allerlei oogproblemen hebben en deze worden vaak veroorzaakt door allergieën. Als je kat jeukt of aan haar ogen krabt, kan ze een allergie hebben voor iets in haar omgeving, zoals huisstofmijt of pollen. Hierdoor kunnen hun ogen gaan irriteren, wat erg pijnlijk kan zijn. De beste manier om dit soort problemen te behandelen is met antihistaminica of oogdruppels kat die ontstekingen helpen verminderen en ervoor zorgen dat je kat zich sneller beter voelt.

De beste oogdruppels

Kattenoogdruppels zoals die worden aangeboden bij Traumapet worden vaak aanbevolen voor een verscheidenheid aan kattenoogaandoeningen om zowel inflammatoire als niet-inflammatoire oorzaken van oogirritatie en -ontsteking te behandelen. Deze kunnen in de meeste gevallen worden toegediend door de jezelf of een dierenarts. Kattenoogdruppels worden meestal gebruikt voor aandoeningen zoals uveïtis of ontsteking in de ogen en conjunctivitis of ontsteking van het vlies dat het witte deel van de ogen van je kat bedekt. Beide aandoeningen kunnen roodheid, afscheiding of troebelheid in één of beide ogen veroorzaken.

Overleg met je dierenarts over de gezondheid van je huisdier

Als je kat oogafscheiding heeft, moet je hem onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Kattenoogafscheiding wordt meestal veroorzaakt door een infectie en kan zeer ernstig zijn. Er zijn verschillende soorten infecties die kattenoogafscheiding veroorzaken, waaronder een bacteriële infectie of een ander type infectie waarvoor behandeling met antibiotica vereist is. Deze aandoening kan leiden tot blindheid bij je kat als deze niet wordt behandeld. Let er goed op of ze oogpijn hebben die na een paar dagen niet weggaat, vooral als deze gepaard gaat met roodheid of zwelling rond de ogen.  Je moet altijd je dierenarts raadplegen over de gezondheidsproblemen van je huisdier, omdat dit ernstige zorgen zijn die goede zorg nodig hebben.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?