De perfecte kleding voor uw baby

Je wilt natuurlijk je baby beschermen tegen al het kwaad in de wereld, ook wat betreft kleding. Daarnaast is het uitkiezen van die kleine schattige kleertjes ook nog eens onwijs leuk! Veel moeders zullen het vast herkennen als ik zeg dat vaak kleren van je kleine ongedragen in de kast blijven hangen. Dit komt doordat de baby snel groeit, de kleren helemaal niet praktisch zijn of doordat je teveel kleren hebt van dezelfde maat. In dit artikel lees je meer over de ideale babykleding!

Babymaten: hoe zit dit precies?

Wat wellicht handig is om te weten, de maat van de kinderkleding wordt bepaald door de lengte van je baby. Hoe het aansluit op de breedte, is het afwachten hoe fors of smal je kindje is en het merk dat je koopt. In de eerste maanden past alles over het algemeen gewoon goed in de breedte. Een voorbeeld van een merk is Noppies Newborn. Hun hebben Newborn kleding van maat 44 tot en met 74. Daarnaast hebben ze ook Noppies babykleding van maat 68 tot en met 92. Noppies babykleding heeft hun kleertjes aangepast met pure, duurzame stoffen en zachte kleuren.

Babykleding: de beste tips!

Heel veel babykleren zijn hartstikke leuk, maar niet praktisch. Hierbij kun je denken aan boxpakjes met knoopjes aan de zij, waardoor jij je baby helemaal moet uitkleden om de luier te kunnen verschonen. Ik geef je daarom hieronder wat wijze tips, zodat jij alleen de perfecte kleding voor je baby koopt.

  • Koop het geboortepakje in 2 maten, dit zijn meestal de maten 50 en 56. Hierdoor weet je zeker dat de kleren zullen passen. Vergeet ook niet om een mutsje mee te brengen, ééntje is genoeg.
  • Zoals je misschien wel weet slapen baby’s heel veel. Koop daarom geen truitjes met capuchon, hoe snoezig het ook is. Zo’n capuchon is namelijk totaal niet comfortabel voor jouw kleine.
  • Kies voor shirtjes met drukknoopjes, hierdoor hoef jij het kwetsbare hoofdje niet door een mini gaatje te wurmen.
  • Vergeet niet dat je cadeaus krijgt tijdens je kraamweek. Wanneer je voor kraamcadeautjes graag kleertjes ontvangt, vraag dan voor kleertjes vanaf de maat 62. Je baby groeit namelijk erg snel zoals eerder gezegd.
  • Wanneer je voor kleertjes gaat shoppen, kijk dan naar kleren die je kunt mixen met andere kledingstukken of stel setjes samen in de winkel.

Kleertjes uitzoeken voor je kleine is dus nog best een taak door waar je allemaal aan moet denken, maar het is wel super leuk en je moet er ook zeker van genieten!

Terug naar Fashion
Uw advertentie hier?