Tips voor koffie recepten

Het drinken van koffie is voor vele mensen een belangrijk ochtendritueel. Er is ook niks beters dan een heerlijke kop koffie in de morgen. Iedere persoon heeft zijn eigen voorkeuren, maar het houden bij een standaard kop koffie kan gaan vervelen. We helpen met een aantal tips over verschillende speciale koffie die je kunt drinken in de ochtend en meteen een heerlijk feestje kunt maken. Er zijn drie vormen van koffie die voorkomen binnen een huishouden. 

Bij het volgen van het juiste koffie recept is het belangrijk dat je ook de juiste koffie in huis hebt. Om gegarandeerd te kunnen genieten van een heerlijk kop koffie is het daarom belangrijk om op te letten bij het koffie kopen en alleen die koffie te bestellen die bij het recept wordt aanbevolen.

Koffie zonder melk 

Bijna iedere koffie is gebaseerd op de espresso. Er zijn verschillende vormen van een espresso. De espresso is ideaal als je van sterke koffie houdt. Het is vaak in twee slokken op, maar mocht je dan te weinig hebben, dan kies je voor een dubio espresso. Er wordt ook vaak gekozen voor koffie van koffiebonen en dan kunnen mensen zelf hun benodigde suiker en/of melk toevoegen. Dan blijft het nog steeds een espresso. 

Er zijn meerdere vormen, zoals de Americano en de Lungo. Dit zijn beide hetzelfde principe, espresso met water aangelengd. Dit zorgt dat je wel de benodigde hoeveelheid koffie binnenkrijgt, maar tegen een minder sterke smaak en minder cafeïne. Het maken is eigenlijk zeer eenvoudig. Zorg voor een kop koffie en doe hier extra heet water bij. Normaliter bestaat een normale kop koffie uit 25/30 ml en bij een Americano is dat 60 ml. Bij een Lungo is het ongeveer hetzelfde alleen dan wordt het extra water toegevoegd door de gemalen koffie heen.

Koffie met melk 

Er wordt tegenwoordig ook vaak gekozen voor een kop koffie met melk. Het meest bekende voorbeeld daarvan is de Cappuccino, een dubbele espresso met opgeschuimde melk. Het is een heel lekkere soort koffie en zeker een aanrader om de dag mee te beginnen. Mocht je meer melk willen toevoegen, dan krijg je een Café Latte. Het is een shot espresso met de rest melk. 

Er kan ook gekozen worden voor een Flat White. Dit is ongeveer hetzelfde als een cappuccino, maar hier wordt er gebruik gemaakt van een shot espresso, dan een laag melk en afgemaakt met melkschuim. Ze lijken alle drie op elkaar maar zijn net wat anders in smaak. Mocht de Flat white te veel zijn, dan kun je kiezen voor een Cortado. Het is een kleinere vorm van de Flat white, maar het principe is hetzelfde. 

Een andere vorm is de Latte Macchiato. Deze zijn voornamelijk herkenbaar doordat ze ingeschonken worden in een doorzichtig glas. Hierdoor zie je duidelijk de twee lagen, waarbij eerst de melklaag zichtbaar is en daarna de espresso pas komt. 

Koffie met ijs

Dit concept is in de loop der jaren populairder geworden. Zo kun je kiezen voor de ijskoffie, waarbij er simpelweg een shot espresso gevuld wordt met ijsblokjes. Als tweede heb je ook de ijs cappuccino. Hierbij wordt er een normale cappuccino aangevuld met ijsblokjes. Het ideale drankje bij warm weer.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?