Tuingereedschap voor onderhoud van de heg

Een heg is één van de gemakkelijkste planten om te onderhouden. Het enige wat één of enkele keren per jaar moet gebeuren is het knippen van de heg. Daarvoor is allerlei gereedschap te koop. Welk gereedschap voor jou het handigst is, is afhankelijk van het soort heg. Een buxushaag, of buxus bosjes zijn het gemakkelijkste te knippen met een handschaar. Zo’n heggenschaar geeft net wat meer controle dan een elektrische heggenschaar. Als je echter toch graag een elektrisch model wilt gebruiken is een kleine heggenschaar met een accu het handigst, want die zijn flexibel en wegen het minst.

Elektrische heggenschaar

Een grote lange of hoge heg is bijna niet met een handschaar te knippen. Daar heb je een elektrische heggenschaar voor nodig. Voor een grote heg is een heggenschaar met een lang blad handig. Daarmee kun je een brede strook met takken in één keer knippen. Met een lang blad is het ook gemakkelijk om hoge heggen snel te knippen. Je bent het meest flexibel met een accu heggenschaar. Dan knip je niet per ongeluk het snoer door. De accu is meestal krachtig genoeg om een aantal uren achter elkaar door te werken. Er bestaan ook zeer krachtige heggenscharen met een benzinemotor. Die zijn bij uitstek geschikt voor professionals, die bij elke dag snoeiwerk moeten doen.

Advies bij de keuze van de heggenschaar

DeTuinmachineshop is een online winkel voor alle soorten tuingereedschap. Als je twijfelt over de aanschaf van een elektrische heggenschaar is daar veel informatie te vinden. Als de site geen uitkomst biedt kun je contact opnemen met de helpdesk. Zij stellen een aantal gerichte vragen en geven je dan een advies op maat. De producten in DeTuinmachineshop zijn allemaal van een uitstekende kwaliteit. Dat komt doordat er alleen producten worden aangeboden van bekende merken. Daarom vind je er uitsluitend elektrische heggenscharen van Stihl.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?