Millenials, Generatie Y, onze generatie krijgt echt allerlei soort benamingen naar ons hoofd gegooid. We zijn dé generatie die zorgeloos is opgegroeid met buiten spelen en hadden in onze jongere jaren nog geen telefoon in ons handen. In het dagelijks leven lopen we allemaal tegen dezelfde soort dingen aan, maar gelukkig zijn we niet de enige. Van deze millenials problemen heeft iedereen wel eens last van!
Social media is life. We staan er mee op, gaan ermee naar bed, en we kunnen het niet laten om door de dag heen te checken wat onze vrienden, beroemdheden en mensen die ons helemaal niks interesseren aan het doen zijn. Social media draait om het 'connecten' met anderen. Maar laten we eerlijk zijn, 24/7 met een telefoon voor ons hoofd zitten is niet écht connecting voor anderen of wel?
Babyboomers vertellen ons altijd dat we het zo goed hebben. Vroeger was alles natuurlijk vele malen lastiger.. Millenials problemen? Wat zijn dat eigenlijk?
Babyboomer: ''Jullie jeugdigen hebben zoveel geluk met de kansen en luxe die jullie vandaag de dag hebben''. Millenial: *Angstaanvallen dankzij financiële stress, struggled met twee baantjes*.
Een swipe links of swipe rechts, zo gemakkelijk is het om misschien wel de ware tegen te komen. Maar, online daten is echt niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ieder Tinder gesprek begint OF hetzelfde als alle 30 OF begint met de meest slechte openingszin dat je niet eens wilt reageren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over mannen die met een gigantische vis in hun handen op de foto staan.
Tijdens onze studentenperiode leven we op zakgeld van Ome Duo. Onder het mom dat we het op onze spaarrekening gaan zetten boeken we er (geheel per ongeluk) een tripje Thailand, Bali en andere verre reisjes van die we als millenial nodig hebben om onszelf te ontdekken. Eenmaal terug en nog steeds in een diep zwart gat over wat we met ons leven willen gaan doen klopt Ome Duo bij ons aan de deur. Hij wilt zijn geld terug?! Tijd voor millenials in Nederland om naar een onbewoond eiland te verhuizen.
Millenials in Nederland worden na de studie in het werkveld gegooid. Het krijgen van een baan is dan ook een grote uitdaging. Bedrijven vragen jonge medewerkers rond de 24 jaar met ruim 30 jaar werkervaring (echt waar). Ook moet je weer niet té lang wachten want achter jou aan komen weer veel jongere mensen met nóg frissere ideeën. Het blijft een struggle.
Als we Google toch niet hadden.. Een gedeelte van ons hersenen staat permanent op stand-by en wordt vervangen door antwoorden van Google. We vertrouwen dat deze zoekmachine ons antwoord op letterlijk alles geeft en we kunnen dan ook zeker niet meer zonder. Hoe kom je er anders achter hoe laat dat hippe koffietentje open gaat of hoe je dat woord ook alweer moet spellen?!
Terug naar Lifestyle