Verrassende feiten over een koolhydraatarm dieet

De samenleving is geobsedeerd door een koolhydraatarm dieet, omdat het helpt om op gewicht te blijven. Heb je dit dieet al geprobeerd? Veel mensen beweren dat een koolhydraatarm dieet effectief is om snel af te vallen. Is dit dieet echter veilig voor iedereen? Heeft het bijwerkingen op je gezondheid? Voordat je dit dieet probeert, moet je een aantal feiten over een koolhydraatarm dieet weten. Je moet bijvoorbeeld zoeken naar de volledige informatie over de manier om afslankprogramma's te doen via dit dieet, de lijst met voedsel dat je kunt eten en de bijwerkingen van dit dieet. Hier zetten we een aantal feiten op een rij die te maken hebben met een koolhydraatarm dieet.

Een koolhydraatarm dieet is niet duurzaam

Sommige onderzoeken stellen dat een koolhydraatarm dieet effectief is om gewicht te verliezen en voor buikvet verbranden. Houd er echter rekening mee dat het resultaat slechts tijdelijk is. Je kunt mogelijk snel afvallen. Je begint echter aan te komen zodra je stopt met dit dieetprogramma. Sommige lijners kunnen dit programma voor gewichtsverlies slechts zes maanden doen. Zelden kunnen mensen dit dieet lang volhouden. Dat komt omdat ze beginnen te verlangen naar koolhydraten. In deze situatie wilt je misschien voedsel eten waarvan je juist probeert weg te blijven. Als gevolg hiervan kun je aankomen.

Een koolhydraatarm dieet veroorzaakt bijwerkingen

De plotselinge vermindering van de inname van koolhydraten kan verschillende bijwerkingen veroorzaken. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van hoofdpijn, constipatie en spierkrampen. De beperking van koolhydraten zorgt ervoor dat je lichaam het vet verwerkt tot ketonen voor de energiebron. Dit proces wordt ketose genoemd. Ketose veroorzaakt ook andere gezondheidsproblemen, zoals vermoeidheid, slapte en slechte adem. Je hoeft echter niet in paniek te raken, aangezien deze bijwerking slechts tijdelijk is. Bovendien kan het op de lange termijn beperken van de inname van koolhydraten gastro-intestinale stoornissen veroorzaken. Aangezien je de hoeveelheid vet en eiwit die je eet verhoogt, kunt je mogelijk het risico op hartaandoeningen verhogen. Daarom wordt een koolhydraatarm dieet voor een lange periode niet aanbevolen.

Terug naar Food
Uw advertentie hier?