Verschillende rolstoelen voor iedere situatie

Rolstoelen zijn een handig hulpmiddel voor mensen die moeilijk ter been zijn. Ze kunnen een uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk moeilijk ter been zijn of juist iemand ondersteunen die permanente klachten heeft. Er zijn dus allerlei situaties waarin mensen een beroep willen doen op de rolstoel. Logisch dus, dat er daarom zo veel verschillende soorten zijn. Ben je benieuwd naar de verschillende rolstoelen die verkrijgbaar zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Reisrolstoel

Wanneer mensen op reis gaan, moet de rolstoel natuurlijk ook mee. Een standaard rolstoel past vaak niet in een auto of in een vliegtuig en kan daardoor niet mee. Dit komt doordat deze rolstoel niet opgevouwen kan worden. Bij een speciale reisrolstoel kan dit wel. De rolstoel kan in een handomdraai opgevouwen worden en zo in de kofferbak worden gelegd. In het vliegtuig is het vaak ook mogelijk om deze als handbagage mee te nemen.

Doucherolstoel

Reizen is een activiteit wat niet elke week wordt gedaan, douchen daarentegen wel. Een standaard rolstoel kan vaak niet tegen vocht, doordat er vaak leer in de bekleding is verwerkt. Als de bekleding in aanraking komt met vocht, zal de rolstoel eerder slijten. Dat is natuurlijk zonde. Om dat te voorkomen is er een speciale douche rolstoel ontwikkeld. Deze rolstoel rijdt u zo onder de douche, zonder dat deze kapot gaat of snel verslijt.

Elektrische rolstoel

Naast een reistolstoel en een doucherolstoel is er ook een elektrische rolstoel. Deze rolstoel is voorzien van elektrische ondersteuning en is gemakkelijk te bedienen met het speciale besturingssysteem. Bij deze rolstoel kan de zitting gekanteld worden, waardoor de gebruiker altijd comfortabel kan zitten. Het voordeel van een elektrische rolstoel is dat deze niet geduwd hoeft te worden. De gebruiker kan het namelijk zelf besturen en is daardoor niet afhankelijk van anderen.

Ontdek het assortiment en laat u adviseren

Zoals u nu weet zijn er verschillende soorten rolstoelen. Naast de reisrolstoel, de doucherolstoel en de elektrische rolstoel zijn er nog meer varianten. Bent u benieuwd naar deze andere rolstoelen? Neem dan een kijkje op de website van de Thuiszorgwinkel en ontdek het ruime aanbod aan rolstoelen. Om de juiste rolstoel te kiezen, is het belangrijk om u goed te laten adviseren over de verschillende mogelijkheden. Dus hebt u een vraag of wilt u advies? Neem dan contact op met de experts van Thuiszorgwinkel en laat u adviseren over de mogelijkheden.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?