Verschillende specialisme bij tandartspraktijken die je moet kennen

Er zijn verschillende soorten tandartspraktijken die je moet kennen. Vele tandartsen vallen onder de naam tandarts maar kunnen toch hele andere werkzaamheden verrichten dan de gemiddelde tandarts. Zo zijn er veel verschillende vormen van specialisme binnen het vakgebied. Veel mensen denken dan ook dat wanneer er iets mis is of zeer doet in je mond of bij je kaak dat de tandarts de persoon is die je verder kan helpen. Echter valt dit in de praktijk vaak nog tegen. Zo zal bijvoorbeeld de tandarts Rotterdam je vaak doorverwijzen naar een andere praktijk die je verder kan helpen bij speciale gevallen. Om je beter te informeren over de verschillende soorten tandartspraktijken en hun functies heb ik hieronder een aantal voor je omschreven.

Specialisme in kaak chirurgische ingrepen

De doorsnee tandarts beschikt over algemene tandheelkunde. Voor specialere gevallen die minder vaak voorkomen wordt je al snel doorverwezen. Zo ook bij kaak chirurgische ingrepen. Hiervoor kan je meestal dus niet terecht bij een doorsnee tandarts Amsterdam maar wel bij een kaakspecialist. Die kan jouw met chirurgische ingrepen of soms zelfs enkel met kleine oefeningen verder helpen om van je kaak problemen af te komen. Om te voorkomen dat je kaak probleem groter wordt kan je het beste zelf van tevoren al onderzoeken bij wie je hiervoor het beste terecht kan. Zo hoef je niet eerst een afspraak te maken om langs je tandarts te gaan om vervolgens als nog doorverwezen te worden naar een andere praktijk.

Specialisme bij angstige patiënten

Veel mensen ervaren de tandarts als eng. Dit is niet alleen iets wat bij kinderen voorkomt maar ook nog steeds bij volwassen mensen. Er zijn dan ook speciale tandartspraktijken voor mensen die de tandarts erg eng vinden. Vaak vallen deze onder de categorie angstbehandelingen. Ook zijn er speciale tandartsen voor kinderen zodat kinderen later de tandarts niet eng hoeven te vinden. Zo is er voor iedereen een tandarts waarbij die terecht kan voor de nodige tand genezingen. Verder is er ook een tandarts voor gehandicapte patiënten. Hierdoor weet je zeker dat iedereen die extra zorg of hulp bij de tandarts nodig heeft deze kan krijgen om zo met een gezond gebit door het leven te gaan.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?