Waarom lenen we geld?

Een groot deel van de bevolking heeft op de één of andere manier wel eens te maken gehad met geld lenen. De hypotheek is een voorbeeld van een geldlening, maar er wordt ook vaak geld geleend voor andere doeleinden.

Grote aankopen in één keer doen

Geld lenen kan soms voor problemen zorgen, maar als je het goed aanpakt, is het gewoon een handige tool om in één keer een grote aankoop te doen. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of het kopen van een nieuwe keuken.

Waar worden geld leningen aan besteed?

Er zijn een groot aantal momenten waarop je een lening zou willen afsluiten. De reden om een lening af te sluiten, wordt ook wel het leendoel genoemd. Wij bespreken hier een aantal van de meest gebruikte leendoelen zodat je een idee krijgt waar je allemaal een lening voor kunt afsluiten.

  • Een lening voor een auto. In Nederland heeft een groot deel van de bevolking één of meerdere auto's. Nieuwe auto's zijn vaak duur en niet iedereen kan hierdoor een nieuwe auto kopen. Een lening kan dan uitkomst bieden.
  • Een lening voor een nieuwe keuken of badkamer. Het vervangen van een keuken of badkamer is een grote investering. Vaak komt er ook nog verbouwwerk bij kijken. Het kan daardoor voorkomen dat je deze kosten zelf niet in één keer kunt ophoesten. Een veel voorkomend leendoel is dan ook het vervangen van de keuken of badkamer.
  • Lening voor een verbouwing. Woon je al een aantal jaren in je huis maar merk je dat je meer ruimte nodig hebt of dat het huis een opknapbeurt nodig heeft? Dan kun je een verbouwing uit laten voeren. Voorheen kon men de hypotheek ophogen en daarvan een verbouwing betalen. Dat kan tegenwoordig niet meer, dus een verbouwing wordt vaak middels een aparte lening gefinancierd.
  • Lening voor een restschuld. Ga je verhuizen? Dan zul je jouw huidige woning moeten verkopen. Als deze verkoop lager is dan de hypotheek, houd je er een restschuld aan over. Deze schuld zul je ook af moeten lossen. Dit is dus ook een lening.
  • Geld lenen voor een eigen bedrijf. Wil jij een eigen bedrijf beginnen? Dan zul je een startkapitaal moeten hebben. Starters hebben vaak niet het nodige startkapitaal waardoor een lening een goede oplossing kan zijn.

Heb jij één van deze leendoelen in gedachten? Lees dan alles over geld lenen bij Overstappen.nl.

Gemakkelijk online je lening afsluiten

Ben je op zoek naar een lening voor een van deze leendoelen? Dan is een lening vergelijken erg handig. Er zijn namelijk een aantal soorten leningen en aanbieders. Door middel van een handige filter kun je aangeven wat je leendoel is, hoeveel je wilt lenen en vul je jouw geboortedatum in. Na het beantwoorden van enkele vragen krijg je te zien welke leningen het beste aansluiten.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?