Welke gordijnen passen bij mijn slaapkamer?

Toe aan een make-over in de slaapkamer? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je wellicht op zoek naar een geheel nieuwe inrichting? Vergeet dan ook zeker niet om ook goed over je keuze voor de gordijnen na te denken. Gordijnen zijn namelijk allesbepalend voor de sfeer en het comfort in de ruimte. Zij maken er een mooi, samenhangend geheel van. Gordijnen passen bij de basis van iedere ruimte. Verstandig om hier dus goed over na te denken bij het kiezen van de juiste raamdecoratie. Maar hoe weet je nu zeker welke gordijnen bij jouw slaapkamer passen? Het aanbod is reuze! Waar let je dan nog op? Hieronder hebben we enkele handige tips op een rij gezet.

Kies voor een verduisterende stof

Het is bewezen dat mensen beter slapen in een donkere ruimte. Ieder kiertje licht kan effect hebben op de aanmaak van melatonine en dus ook de kwaliteit van jouw nachtrust. Kies daarom in elk geval altijd voor een verduisterende stof. Gelukkig is dit bij de meeste gordijnen mogelijk. Van een traditioneel gordijn tot een plisségordijn of rolgordijn. Verduisterende gordijnen zijn er in overvloed. Onderzoek daarom eerst welke gordijnen ook verduisterend werken en maakt dan je keuze tussen deze (nog altijd grote) selectie.

Let op het slaapkamerinterieur

Je wilt niet alleen de juiste stof kiezen, maar ook de juiste kleur. Deze is immers allesbepalend voor de sfeer in de slaapkamer én of de gordijnen wel op de juiste manier aansluiten op de rest van de ruimte. Daarom zal je op de eerste plaats altijd eerst goed naar de rest van het slaapkamerinterieur moeten kijken. Welke stijl wordt hier gebruikt (of wil je gebruiken?) en welke kleuren komen hierin voor? Houd er niet alleen rekening mee dat de kleuren bij de rest van het interieur moeten passen, maar dat ze tevens ook de nachtrust niet in de weg mogen staan. Kies daarom bij voorkeur voor een rustig kleurenpalet en laat fellere tinten achterwege. Op die manier breng je de hersenen tot rust en slaap je veel makkelijker in.

Wil je er zeker van zijn dat de kleuren in jouw slaapkamer matchen? Leg dan alle kleuren binnen de slaapkamer naast elkaar op een groot vel. Dit kun je doen door te tekenen, kleurstaaltjes te gebruiken of simpelweg foto’s naast elkaar te houden. Zo zie je binnen een oogwenk of dit bij elkaar past óf dat je misschien nog even verder moet zoeken.

Kies voor rijke stoffen

In de slaapkamer draait alles om comfort. Je bent dan ook op zoek naar een rijke, warme en bovenal aangename uitstraling. Wanneer je hier relatief koele stoffen toepast, dan zal dit wellicht afbreuk doen aan die warme sfeer. Ga daarom vooral op zoek naar warme en rijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan één van de nieuwste trends van dit moment: velours gordijnen. Deze gordijnen zien er niet alleen prachtig en sfeerverhogend uit, maar zijn van zichzelf ook al tussen de 80% en 95% lichtdicht. Er kan zelfs wat extra voering aan worden toegevoegd om voor die 100% verduistering te gaan. Een uitstekend gordijn voor de slaapkamer dus. 

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?