Welke tv heb jij nodig?

We kijken misschien wel elke dag tv. Er is niets heerlijker dan na een lange werkdag op de bank te ploffen en je favoriete serie op Canalplus aan te zetten. Wordt het hoog tijd voor een nieuwe tv, maar heb je geen idee welke je dan zou moeten kopen? We helpen je in dit artikel op weg met de keuze voor de beste tv voor jou.

Smart TV?

Bijna alle moderne tv’s zijn tegenwoordig smart. Dat wil zeggen dat je met je tv ook op internet kunt. Wel zo handig, want er zijn maar weinig mensen die nog op de ouderwetse manier tv kijken. TV kijken gaat toch regelmatig via internet. Denk hierbij aan streamingdiensten of uitzending gemist. Tweedehands kun je vaak nog wel een tv op de kop tikken die niet smart is. Zorg dan wel dat deze goede aansluitingen heeft voor bijvoorbeeld een HDMI-kabel, zodat je op dit scherm nog wel kunt profiteren van je favoriete streamingdiensten.

Formaat?

Tv’s zijn te krijgen tussen de 24 inch en de 100 inch. Een grotere tv is niet altijd per se beter, omdat je niet wil dat je je nek moet draaien om het hele scherm te kunnen zien. Houd deze vuistregel aan: neem het aantal inches van het scherm van je televisie en vermenigvuldig dat met vijf. Zoveel centimeter moet de zithoek afstaan van je tv. Als je bijvoorbeeld een tv van 50 inch hebt, wil je voor de ideale kijkervaring zo’n 2,5 meter van de tv af kunnen zitten.

Aansluitingen?

Smart TV of niet, het is handig als jouw tv een aantal aansluitingen heeft. Een HDMI is bijvoorbeeld handig om je laptop aan te sluiten, maar als je een fanatieke gamer bent, is het ook handig als er bijvoorbeeld een USB-aansluiting op je tv zit. Wat ben je allemaal van plan om op je tv aan te sluiten? Check altijd op voorhand of jouw tv genoeg ingangen heeft. Kortom: de meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een smart TV. Kies daarnaast voor een tv die in formaat aansluit op de plaats in de zithoek en met voldoende aansluitingen.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?