Taal leren met een cursus

Wist je dat we in een mensenleven zo’n 47.000 uur op social media zitten? Denk je eens in wat je allemaal met die tijd zou kúnnen doen!

Heb jij er bijvoorbeeld ooit over nagedacht om door te leren naast je werk? Bijvoorbeeld door het volgen van een leuke cursus of opleiding, in de vorm van een thuisstudie? Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Zo staat een taal leren bij velen hoog op de wishlist.

Waarom een taal leren?

Het voordeel van een taalcursus is dat er áltijd wel een taal te vinden is die je leuk vindt. Wil een taal leren voor vakantie? Wil je je zakelijke taalvaardigheden verbeteren voor je werk? Heb je vrienden of kennissen uit een bepaald land en wil je hun moedertaal graag eigen maken? Of wil je een vreemde taal leren omdat dit altijd al op je bucketlist stond? Er is voor ieder wat wils.

Wij zetten enkele populaire opties voor je op een rijtje.

Spaans

Casa de Papel volgen zonder ondertiteling? Lekker op vakantie in Spanje en gezellig mee kletsen met de locals? Met een taalcursus is Spaans leren binnen handbereik. Je leert lezen, spreken en luisteren in een goed te volgen tempo. Kies een praktische cursus waar je niet meteen vol op de grammatica gaat zitten, maar juist met de focus op het “dagelijks gebruik” van de taal. Zo leer je gemakkelijker. 

Taalcursus Business English

Engels is een van de meest gesproken talen ter wereld. Ook zakelijk is het een echte aanwinst als je deze taal goed onder de knie hebt. Maar er is een groot verschil tussen zakelijk Engels en een reguliere cursus Engels. Mocht je dus voor business doeleinden de Engelse taal willen leren, kies dan voor Business English. Je krijgt dan ook een officieel University of Cambridge diploma als bewijs van je vaardigheden.

Andere populaire vreemde talen

Wil je een taal leren die niet standaard is? Dus geen Frans, Duits, Engels of Spaans, maar iets totaal anders? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Zo is Arabisch sterk in opkomst. Een taal waar ook in Nederland veel vacatures op zijn ingesteld. Andere populaire apartere talen zijn bijvoorbeeld Russisch, Thai, Papiaments, Farsi en Turks.  En er zijn er nog veel meer te vinden.

Tip: Een taal leren vanuit thuis

Onze tip: kies een taalcursus als thuisstudie. Dit is namelijk gemakkelijk te combineren met je werk, en je bent ontzettend flexibel qua tijdsindeling en ook wáár je leert. Lekker in de tuin of op het balkon, op de bank of gewoon aan een bureau. It’s up to you.

Terug naar Travel
Uw advertentie hier?