Zo pak je vieze geur in huis aan

Wie kan er nu met plezier in het eigen huis leven wanneer er allerlei vieze geuren hangen? Het is dan zaak om er snel iets aan te doen. De geur in huis aanpakken is echter lang niet zo gemakkelijk als het soms lijkt. Het is zaak om de bron te vinden en daar dan iets aan te doen. Dit kan echter vaak wel heel lastig zijn. Om het toch te laten slagen, vind je op deze plek tips voor de aanpak. Volg de tips en maak het net wat gemakkelijker.

Probeer de geur te herkennen

De basis van de oplossing zit in het herkennen van de geur. Wanneer je ontdekt wat voor soort lucht je ruikt, wordt het ook wat gemakkelijker om bij de bron te komen. Sommige geuren zijn heel goed te herkennen. Denk bijvoorbeeld aan gas. Of denk aan een rioollucht. Dan weet je natuurlijk wel waar je moet zijn om het probleem te zoeken. Andere geuren zijn wat minder goed te herkennen. In dat geval is het dan dus slim om te kijken hoe je dit wel kunt herkennen. Dit is belangrijk voor de juiste oplossing.

Welke soorten geuren zijn er?

Eigenlijk zijn er te veel geuren om op te noemen. Dat neemt niet weg dat er wel enkele geuren zijn die je kunt herkennen. Zo is de eerdergenoemde gaslucht een hele bekende. Zoals dat ook geldt voor de rioollucht. Daarnaast kan je rotting vaak wel herkennen. Al kan het rotten van voedsel anders ruiken dan bijvoorbeeld het rotten van een vogel of ongedierte dat ergens in huis is gestorven. Ook problemen met vocht gaan op enig moment een geur geven. Dit is vaak ook wel te herkennen. Dat maakt het dus ook iets gemakkelijker.

Specifieke kenmerken vaststellen

Het is ook interessant om eens te kijken of je specifieke kenmerken kunt vaststellen. Ruik je de geur bijvoorbeeld alleen op een bepaalde plek? Of ruik je het juist alleen op een bepaald moment van de dag? Dan is het goed mogelijk dat je aan de hand van die kenmerken kunt vaststellen waar het probleem zich bevindt of wat het probleem is. Vooral geuren die maar zo nu en dan optreden zijn lastig te vinden, dus door scherp te zijn op dit soort kenmerken, kan je toch zorgen voor een goede oplossing. Vaak ligt het dan voor de hand.

Een goede aanpak

Met het vaststellen van het probleem alleen ben je er nog niet. Het is nu ook zaak om er een aanpak voor te vinden. Soms is dat simpel. Denk aan het dichtdraaien van de gaskraan. Of aan wat water door een doucheputje spoelen om het allemaal even goed door te spoelen. Dit zijn vaak de simpele oplossingen die je veel kunnen bieden. Dit is echter lang niet altijd het geval, het is soms zo dat je juist een hele stevige ingreep moet doen om van het probleem af te komen. Dan doe je het anders.

Werken met een kenner

Een slimme manier om de zaken aan te pakken is door te werken met een kenner. Die heeft in de eerste plaats ervaring met geuren. Op die manier is dus sneller te bepalen wat de geur is en wat hier de oorzaak van is. Daardoor is ook op maat een oplossing te verzinnen. Dat kan bijvoorbeeld helpen bij het vinden van de juiste manier van aanpakken. Alle reden om dus bij de wat moeilijker te vinden problemen een kenner in te schakelen. Die zorgt dan dat je toch snel van het probleem af bent. Dat is wel zo fijn.
 

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?