Zo snel mogelijk bruin worden

Het is vakantieseizoen en over een paar dagen ga jij op vakantie. Helaas zijn je benen nog zo wit als sneeuw en ook de rest van je lichaam straalt nog totaal geen vakantie gevoel uit. Met deze handige tips weet jij toch nog even snel voor de vakantie bij te kleuren waardoor je niet vanaf punt 0 hoeft te beginnen met zonnen.

Een bezoekje aan de zonnebank

Wil jij graag af van je bleke huid, dan is een bezoekje aan de zonnebank een voor de hand liggende oplossing. Het duurt maximaal 30 minuutjes en je huid kan gelijk wennen aan de hogere uv straling die jij op vakantie gaat ontvangen. Om echt een duidelijk verschil te zien zul je al vaker naar de zonnebank moeten gaan. Maar met een aantal tips kan je sneller bruin worden onder de zonnebank:

 • Zorg dat je voor je bezoek aan de zonnebank je lichaam goed hebt gescrubd. Hierdoor haal je alle dode huidcellen weg en krijgt je huid een egale bruine teint. Hiermee vergroot je de kans om sneller bruin te worden onder de zonnebank.
   
 • Wanneer je onder de zonnebank gaat dien je altijd een bescherming te gebruiken. De straling onder de zonnebank is zeer fel en eigenlijk ook helemaal niet zo goed voor je huid. Met een speciale zonnebank crème bescherm jij je huid tegen uitdroging en verzorg je deze ook nog eens goed.
   
 • Schaf je een zonnebankcrème aan, kies dan gelijk eentje die het bruinings proces versnelt. Hiermee kan je sneller bruin worden onder de zonnebank doordat de crème ook nog eens bruiningsdeeltjes bevatten.
   
 • Blijf ook je huid na het zonnebanken goed hydrateren met een bodylotion. Dit zorgt er ook voor dat de kleur langer blijft en bereid je je huid voor op nog meer uv straling tijdens je vakantie.

Een ander alternatief: zelfbruinings middelen

Een ander en misschien wel gezonder alternatief voor je huid is het gebruiken van bruiningsmiddelen. Deze middelen werken op zichzelf zonder enige hulp van hoge uv stralingen. Hierdoor hoef jij je huid minder bloot te stellen aan schadelijke uv stralingen én krijg je toch een aangenaam kleurtje waarmee je op vakantie op kunt:

 • In de drogisterij zijn genoeg zelfbruiningscremes te vinden die jou helpen bij het bruiner worden. De zelfbruiningscreme smeer je op en laat je vervolgens zitten. Deze gaat zich ontwikkelen waardoor er even later een mooi bruin kleurtje op je huid overblijft. Het fijne aan deze zelfbruiningscremes is dat je ze kunt gebruiken als een gewone bodylotion. Op een geleidelijke maar egale manier wordt je lichaam bruiner.
   
 • Ben jij opzoek naar een sterker effect dan een mooie bruin egale gloed? Dan is tanning foam misschien iets voor jou. Deze zelfbruinings mouses zijn speciaal gemaakt om een diepe of medium intense tan te krijgen zonder ervoor naar de zonnbank te hoeven. Je kan zelf kiezen welk kleur tan: light, medium of dark je wilt. De mouse moet een flink paar uur inwerken, maar met de juiste mouse zou je dit ook gewoon in de nacht in kunnen laten werken. Hierna spoel je het product af en heeft je lichaam een streepvrije en zeer bruinere teint.

 

Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?