Glimmende huid voorkomen

Gebeurt het jou ook wel eens dat je halverwege de dag in de spiegel kijkt en je je eigen reflectie in je voorhoofd ziet? Je hebt een ongelofelijk glimmende huid, en dat terwijl je in de ochtend nog goed hebt af gepoederd met een setting powder..

Hoe krijg jij nou dat glimmende voorhoofd?

Wat gaat hier dan eigenlijk mis? Je hebt geen marathon gelopen en je kon deze ochtend lekker de auto pakken waardoor je niet voor de trein of bus hebt hoeven rennen. De oorzaak van een vette huid in je gezicht heeft te maken met je talgklieren. Wanneer jij van nature al een vette huid hebt, maak je meer talg dan gewoonlijk aan. Deze talg vormt samen met minuscule zweetdruppeltjes een olielaagje op je huid. Het kan ook voorkomen dat jij een glimmend voorhoofd krijgt terwijl je een droge huid hebt. Jouw huid heeft dan een vocht tekort waardoor je huid dit gaat proberen te compenseren. Doordat je vocht tekort komt maakt je huid extra talg aan om je huid toch te beschermen. In de loop van de dag krijg je dus alsnog een glimmende huid. En dat willen wij voorkomen..

Het voorkomen van een vette huid in het gezicht

Tijdens de warme zomerdagen zweet je huid iets meer waardoor je sneller en glimmende huid kan krijgen. Wanneer jij snel last hebt van een glimmende en vette huid moet je vooral op deze punten letten:

  • Het gebruik van crèmes waar je een droge huid van krijgt kunnen echte boosdoeners zijn. Zo gaat je huid harder werken en talg produceren waardoor je uiteindelijk weer een vette huid krijgt. Wel kan je gaan voor een speciaal matterende crème die je huid door de dag heen onder controle houdt.
  • Het laatste wat je moet doen wanneer je last hebt van een vette huid is scrubben. Tijdens het scrubben haal je ook goede huidcellen weg die jij hard nodig hebt. Een goed alternatief is exfoliëren. Hiermee reinig je je gezicht maar blijven de goede huidcellen intact.
  • Ook kan zonnebrandcrème ervoor zorgen dat jij er als een discobol uit komt te zien. Zonnebrand heeft vaak al een vettige structuur wat aanvoelt als een laag olie op je gezicht. Gelukkig bestaan er speciale zonnebrandcrèmes voor het gezicht die dit effect tegen gaan en toch de bescherming geven die ze beloven. Een goede optie is de nieuwe matterende gezichtszonnebrand van Nivea. Bescherming in de zon met een formule wat overtollige talg van het huidoppervlak doet absorberen. Geen glimmend gezicht meer in de zomer!
  • Ook bij het uitkiezen van je foundation moet je rekening houden met je huidtype. Bij een snel vettige huid is het logischer om een foundation op waterbasis te gebruiken in plaats van een foundation op oliebasis. Deze olie zal zich mengen met je al vettige huid met als resultaat een nóg vettigere huid..
  • Wanneer je gezicht er al glimmend uit ziet zijn er nog een paar trucjes waarmee jij de shine onder controle kan houden. Zo bestaan er speciale vet absorberende vloeitjes die jij op je huid kan drukken. Deze vloeitjes nemen al het overtollige vet op terwijl je make-up perfect op zijn plaats blijft. Maak het af met een kwastje matterend setting powder en je gezicht ziet er weer fris en mat uit!

Nu jij weet wat je kunt doen om een glimmend voorhoofd of een vette huid in je gezicht te voorkomen EN weg te werken door de dag heen, ben jij helemaal klaar voor die zomerse temperaturen. Het enige wat nog glimt bij jou is je 40 euro dure highlighter en die mag gezien worden!

Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?