Zorg voor meer kleur in huis met een gekleurd vloerkleed

Wil jij graag wat meer sfeer en kleur in jouw interieur? Het zal je verbazen wat je allemaal kunt bereiken door te kiezen voor de juiste kleur vloerkleed. De kleur van gekleurde vloerkleden speelt namelijk een zeer belangrijke rol in jouw interieur. De keuze hierbij is heel ruim. Hierbij zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. Gelukkig kunnen wij je daar perfect bij helpen.

Het materiaal en de afmetingen

Niet alleen de kleur van een gekleurd vloerkleed is erg belangrijk. Gekleurde vloerkleden zijn er namelijk in veel verschillende uitvoeringen, groottes, materialen en patronen. We beginnen daarom bij het begin, namelijk het formaat van het vloerkleed. Kies nooit voor een vloerkleed dat te groot of te klein is, dit zorgt er namelijk voor dat het interieur niet meer één geheel is. Kijk daarnaast ook of je voor een hoogpolig vloerkleed of voor een laagpolig vloerkleed wilt gaan. Bepaal ook van tevoren welke vorm vloerkleed je graag wilt hebben, rechthoekig, vierkant of toch rond?

Het bepalen van de mooiste kleur

Samen met de afmetingen en vorm van het vloerkleed is de kleur een van de meest belangrijke factoren waar je rekening mee dient te houden. Hierbij heb je de keuze tussen lichte of donkere kleuren met daartussen iedere mogelijke kleurschakering en combinatie. Een licht vloerkleed staat vaak schitterend op een donkere vloer. Daarnaast is een licht vloerkleed ook ideaal voor in de slaapkamer. Een donker vloerkleed zorgt voor meer warmte en een persoonlijke uitstraling. Dit staat erg mooi in een lichte en luchtige woonkamer. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed rood om een warme kleur toe te voegen.

Het patroon

Als je eenmaal besloten hebt welke kleur het wordt, kun je kijken naar verschillende patronen. Zo kun je kiezen voor een vintage patroon of juist een patroon dat lijkt op een lapjesdeken. Daarnaast kun je ook voor een simpel patroon gaan of voor een effen vloerkleed.

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?