De leukste accessoires om je woning klaar te maken voor de lente

Soms lijkt er nooit een eind te komen aan de donkere, koude winterdagen. Hoewel de tijd van kerstlichtjes, warme chocolademelk en dekentjes op de bank zeker iets gezelligs heeft, zijn wij helemaal ready voor het volgende seizoen. Kom maar op met die lente! De lente staat op alle vlakken symbool voor een nieuw begin: in de natuur waar alles weer gaat groeien en bloeien, maar ook in jouw eigen woonkamer. De ouderwetse term lente-schoonmaak is eigenlijk helemaal niet zo gek. Het is toch vaak de periode van het jaar waarin onze handen jeuken om aan de slag te gaan, en op verschillende vlakken te gaan zorgen voor verandering in ons leven en omgeving. Hoe tover je dat winterthema in huis om naar een woonkamer die heerlijke frisse lente vibes schreeuwt? Wij helpen je graag een eindje op weg in dit artikel over de leukste lente-accessoires!

Kerstboom eruit: bloemen en planten erin

Als het goed is heeft de kerstboom jouw woonkamer inmiddels verlaten. Plek voor iets nieuws dus! We noemden het al eerder, in het voorjaar komt alles in de natuur weer tot leven. Buiten ruikt het heerlijk naar geurende bloemenvelden. Die geur kun je gelukkig gewoon meenemen jouw woonkamer in. Want wat ádemt er nu nog meer lente dan een prachtige bos kleurrijke bloemen op je eet- of salontafel? En een paar grote kamerplanten in verschillende hoeken, waardoor jouw woning één groene oase wordt. Maar voor welke pot of vaas kies jij? Een eenvoudige vaas waardoor de aandacht naar de bloemen gaat, of bijvoorbeeld een House Doctor vaas in een opvallend design? Wij krijgen er in ieder geval al helemaal de lentekriebels van!

Kaarsen alleen in de winter? Nee joh!

Het is toch het beeld dat de meeste mensen een beetje hebben bij de winter: lampen uit, kaarsjes aan, gezellig en knus. Logisch ook, want de dagen zijn kort en de avonden daardoor lang. Maar kaarsen passen net zo goed bij de lente! Wat dacht je van die eerste avonden buiten in de tuin, na een heerlijke zonnige dag? Lekker aan de tuintafel, goed glas wijn erbij en een Woodwick kaars op tafel. Maar ook binnen in huis passen geurkaarsen net zo goed bij de lente als bij de winter. Zo kennen we allemaal wel de geurkaarsen met ‘linen’ geur: de geur van vers gewassen kleding die buiten aan de waslijn door een zomerbriesje gedroogd is. Hartstikke lente-proof dus!

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?