De koude winteravonden goed doorkomen? Zo doe je dat

Nu de winter echt voor de deur staat, krijgen we te maken met dalende temperaturen. Dat betekent dat de koude winteravonden eraan zitten te komen. Ben je een echte koukleum? Dan is het goed om te weten hoe je die koude winteravonden goed doorkomt. Er zijn een aantal tips die je daarbij op weg kunnen helpen. Wij vertellen je hieronder hoe je het aanpakt!

Goed isoleren

Wil je het niet te koud krijgen in huis, dan is goede isolatie ontzettend belangrijk. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer warmte er in huis blijft. Is jouw huis niet goed geïsoleerd, dan is de kans groot dat je warmte verliest en te maken hebt met vocht- en tochtproblemen. Dat is uiteraard niet bevorderlijk voor de warmte in huis. Is jouw huis niet goed geïsoleerd, doe daar dan iets aan voordat het écht koud wordt. Dat verhoogt jouw wooncomfort en voorkomt dat je elke avond bibberend op de bank zit. Goed isoleren is mogelijk door grote isolatiemaatregelen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dubbel glas, maar je kunt ook al een verschil maken met kleine isolatiemaatregelen. Denk daarbij aan tochtstrips, het slim inzetten van je gordijnen en niets voor je radiatoren plaatsen.

Zet de openhaard aan

Beschik je over een openhaard thuis? Dan is het slim om daar in de wintermaanden gebruik van te maken. Een openhaard is namelijk zeer effectief om een bepaalde ruimte te verwarmen, zodat je het thuis niet zo koud meer hebt. Een lekker kop koffie past ook prima bij de openhaard. Niet alleen in de avonden kun je een openhaard aanzetten, maar uiteraard is dat ook overdag mogelijk.

Draag warme sokken

Een andere manier om het minder koud te krijgen is door warme sokken in huis te dragen. Als je met blote voeten in huis loopt, heb je te maken met een koude vloer. Daarom word je snel koud en door warme sokken te dragen voorkom je dat. Vermijd hele dunne sokken, maar kies juist voor warme. Wil je ook nog indruk maken met de sokken die je draagt in de winter? Kies dan voor Happy Socks voor dames. Dat is niet alleen goed tegen de kou, maar je bent hiermee sowieso ook het zonnetje thuis.

Vloerkleed

Koude voeten in huis voorkom je niet alleen met warme sokken, ook een vloerkleed is een goede toevoeging. Een vloerkleed heeft niet alleen als voordeel dat het veel sfeer met zich meebrengt en jouw huis een winterse make-over geeft, ook zijn koude voeten met een vloerkleed in huis verleden tijd. Als je dit toevoegt in het woongedeelte, heb je het dus automatisch al wat warmer. Vooral als je een vloerkleed van wol hebt, is dat het geval. Zeker iets om over na te denken als je jezelf en je huis klaar wilt maken voor de kou!

Plaids

Plaids in je woonkamer in de winter zijn niet alleen sfeervol, ook zijn plaids natuurlijk hartstikke functioneel. Plof in de bank en wikkel een warm plaid om jezelf heen. Met een warm plaid houd je de kou in huis meer tegen en blijf je lekker warm tijdens de koude wintermaanden.

De koude winteravonden doorkomen moet met de tips hierboven zeker lukken. Je zou natuurlijk ook nog naar buiten kunnen gaan voor wat lichaamsbeweging, maar dat is niet altijd een optie. De kou is nu eenmaal af en toe best afzien. De winter staat echter ook bekend om de gezelligheid. Met deze tips lukt het je in ieder geval om lekker warm te blijven!

Terug naar Lifestyle
Uw advertentie hier?