Gezonde after-workout snacks

Na het sporten ben je kapot en je maag begint ook alweer een beetje te borrelen. Wanneer je zo'n trek krijgt grijp je natuurlijk niets liever naar vettige en ongezonde snacks na het sporten. Maar het feit dat jij je net in het zweet hebt gewerkt houd je tegen.. Wat kan je dan eten na je training EN is verantwoordelijk?

Lekkere snacks voor na het sporten

Je hoeft na je work-out echt niet te grijpen naar een stengel selderij of een droge wortel. Er zijn genoeg lekkere snacks die jij kan eten na training, en die je zelfs misschien wel MOET eten. Door genoeg eiwitten in te nemen na je work-out zorg je ervoor dat je spieren de juiste stoffen krijgen om weer te herstellen. Deze snacks kan je na het sporten zonder enig schuldgevoel eten:

1. Een bakje kwark: In kwark zitten de nodige eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten die jij goed kunt gebruiken na een uurtje keihard zweten in de gym. Combineer dit saaie bakje met lekker fruit, muesli, noten en/of honing om het in een echte traktatie te vormen.

2. Heerlijke eiwitpannenkoeken: Deze pannenkoeken zijn niet alleen lekker om te eten na training maar zeker ook geschikt als ontbijt. De pannenkoeken bestaan uit o.a. banaan havermout en eiwitpoeder waardoor jij de nodige voedingsstoffen binnen krijgt.

3. Stukjes appel met pindakaas: De combinatie klinkt raar, maar dit is echt een heerlijke snack voor na het sporten. Lang in de keuken staan hoeft niet en deze producten heb jij vast en zeker al in huis. Het is ook mogelijk om hier een overheerlijke smoothie van te maken! 

4. Quinoasalade met feta: Deze salade kan je gemakkelijk van tevoren bereiden en klaar zetten. Lekker als kleine snacks na je training of als avondeten. Combineer met je favoriete groentes naar keuze en gooi er nog wat extra feta doorheen voor de lekkernij.

5. Hummusdip met groentensticks: Want wij houden er wel van om ons eten in een saus te dippen. Niet alleen lekker om te snacken maar ook nog eens vol met gezonde vetten en eiwitten. Van deze snack kan je echt niet afblijven en eet je in een paar minuten op!

Al deze snacks kan je natuurlijk ook naar je eigen smaak omvormen. Let vooral even op welke producten (te) veel slechte vetten bevatten zodat je het niet omtovert tot een cheat snack.

Terug naar Food
Uw advertentie hier?