Kan je afvallen met smoothies?

Afvallen is geen gemakkelijke taak. Iedereen die heeft geprobeerd af te vallen, weet dat het hard werken is en veel toewijding vereist. Er zijn diverse gewoontes die het afvallen tegengaan, maar ook gewoontes of methodes die helpen met afvallen. Een van deze gewoontes is het maken en drinken van  smoothies. 

In dit artikel zullen we vertellen waarom smoothie gezond zijn en welke recepten populair zijn onder vrouwen. 

Waarom smoothies drinken helpt om af te vallen?

Door zelf smoothies te maken, creëer je een geweldige manier om diverse voedingsstoffen binnen te krijgen die het lichaam nodig heeft, zonder al te veel calorieën te consumeren. Smoothies kunnen heel gezond zijn. Maar zoals met alles, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de ingrediënten die je gebruikt. Mocht je niet de juiste balans gebruiken, dan wordt de smoothie een ongezonde snack. 

Met een smoothie kun je zelf bepalen hoe groot de portie is. Door er meer bij te voegen des te groter ze worden. Ze zijn zeer eenvoudig te maken, als je de ingrediënten in huis hebt. Let wel op dat een smoothie geen maaltijdvervanger is, maar voornamelijk bedoeld worden als tussendoortje of als aanvulling op een dieet. Probeer dagelijks één smoothie te drinken en je zult merken wat voor effect het heeft. 

Mocht je willen afvallen met smoothies, wees dus bewust wat voor soort smoothies je gebruikt en hoe je ze samensteld. 

Zijn alle smoothies goed?

Niet alle smoothies zijn goed om af te vallen. Als je te veel calorierijke ingrediënten gebruikt, is het mogelijk dat je smoothie meer op een milkshake gaat lijken in plaats op een gezonde snack. Als je te veel fruit gebruikt, dan is de kans dat je smoothie vooral uit suiker bestaat. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn met de ingrediënten die je gebruikt om ervoor te zorgen dat je smoothie in balans blijft.

Smoothies zijn heel veelzijdig in smaken en je kunt zelf experimenteren met smaken. Bekijk bekende combinaties of creëer een smoothie volledig naar jouw eigen wens. Mocht je nog op zoek bent naar een extra boost, kun je wat eiwitpoeder of lijnzaadolie toevoegen.

Bekende smoothie recepten

Hieronder geven we twee smoothie recepten weer die in veelvoud worden gedronken door vrouwen. 

De klassieke groene smoothie – De smoothie wordt doorgaans gemaakt met avocado, bladgroenten, courgette of ander groenten in combinatie met fruit, zoals mango, kiwi, peer, appel of iets anders. 

De aardbei banaan smoothie – Echt een aanrader om eens mee te beginnen. Het is een van de meest gedronken smoothie en zeer gezond. Je combineert de aardbeien en bananen met amandelmelk en lijnzaadolie. 

Voor meer healthy food en recepten om te helpen voor een gezonde levenstijl, kun je hier vinden. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer combinaties, dus voordat je echt begint, maak eerst een heerlijke aardbei banaan smoothie en ga dan op onderzoek uit naar smaakcombinaties en val af met smoothies!


 
 

Terug naar Food
Uw advertentie hier?