Het taboe van incontinentie onder vrouwen

Er heerst nog een taboe op, maar toch durven steeds meer vrouwen er voor uit te komen dat zij last hebben van incontinentie. Het is een veelvoorkomend probleem en daarom is het belangrijk dat er meer over dit onderwerp gesproken wordt. Er is namelijk in veel gevallen wel een oplossing of een hulpmiddel te vinden, maar veel vrouwen zijn hier nog niet van op de hoogte. Wanneer jij een vrouw bent die kampt met incontinentie, dan is het goed om dit te bespreken met de huisarts om samen op zoek te gaan naar een oplossing voor jouw situatie.

Teveel schaamte rondom het onderwerp

Het is voor veel vrouwen een onderwerp dat zij met veel schaamte bespreken of liever helemaal niet omhoog halen. Zij praten er niet over en blijven stilletjes prutsen met inlegkruisjes of maandverbandjes om het verlies van urine bijvoorbeeld op te blijven vangen. Voor veel vrouwen is dit een heuse struggle en dat komt ook doordat deze oplossingen niet altijd even veel zekerheid bieden en daardoor onzeker maken. Daarom is het fijn dat er steeds meer andere oplossingen op de markt gebracht worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de incontinentie broekjes van Swaens. Deze broekjes zie je steeds vaker voorbij komen in de vorm van incontinentiebroekjes, maar ook als broekjes die je kunt dragen tijdens menstruaties.

Het voordeel van incontinentiebroekjes

Het voordeel aan deze broekjes is dat het eigenlijk gewoon een onderbroek is en dat jij niet bang hoeft te zijn dat je langs het inlegkruisje lekt. Je kunt een broekje kiezen op absorberend vermogen en op die manier kan een hoop onzekerheid bespaard worden, omdat je verzekerd bent van een bepaalde absorptiegraad. Er zijn verschillende modellen broekjes te vinden en dat betekent dat er voor iedere vrouw wel een geschikt broekje te vinden is waardoor het probleem minder groot gemaakt wordt en je het leven weer wat zonniger in kunt gaan zien.

Het taboe doorbreken

Je hoeft niet langer iedere keer zenuwachtig te zijn voor een toiletbezoek, omdat je bang bent voor wat je aan kunt gaan treffen. Dit is helaas voor veel vrouwen nog de werkelijkheid en daarom is het goed om het onderwerp te bespreken, zodat zoveel mogelijk vrouwen geholpen kunnen worden met het probleem en hoe te leren leven met het probleem als dit niet verholpen kan worden.

Terug naar Beauty
Uw advertentie hier?